Artikkelit

Lihavuusleikkaus muuttaa sokeritasapainoa jo ennen laihtumista
Lihavuusleikkaus vaikuttaa myönteisesti ihmisen elimistön toimintaan jo ennen kuin paino putoaa. Turun PET-keskuksen tutkimukset lihavuusleikkausten vaikutuksia eri puolille kehoa ovat yllättäneet jopa tutkijat. – Lihavuusleikkaus on todella tehokas tyypin 2 diabeteksen hoitomuoto, Turun yliopiston aineenvaihduntatutkimuksen professori Pirjo Nuutila sanoo.

Yliopisto vahvistaa yrittäjyyttä kaikissa tiedekunnissaan
Monitieteisellä Turun yliopistolla on erinomaiset lähtökohdat profiloitua yrittäjyysyliopistona, jonka opiskelijat ja henkilökunta ajattelevat ja toimivat yrittäjämäisesti.

Valtimokovettumatautia sairastavien tupakoinnin lopettaminen ensiarvoisen tärkeää
Turkulaistutkijoiden yhteistyö on johtanut uraauurtavaan tutkimukseen, joka avaa uusia näkökulmia valtimokovettumataudin syntymekanismien ymmärtämiseen. Riskitekijöistä tupakointi vaikuttaa erityisen epäsuotuisasti valtimoiden terveydelle tärkeään puriiniaineenvaihduntaan.

Unitodellisuudessa opetellaan selviytymistaitoja
Turkulaistutkijoiden teoria siitä, että ihminen opettelee unissaan kohtaamaan uhkaavia tilanteita, on jo vakiinnuttanut paikkansa tiedemaailmassa. Uhkasimulaatioteorian luoneet selvittävät nyt, opetteleeko ihminen unissaan myös sosiaalisissa tilanteissa käyttäytymistä.

Yksinäisyys tappaa
”Olenko mä edes olemassa?” ” En jaksaisi tätä elämää. ” ”Se, ettei kukaan huomaa. Eikä välitä. Ja se on kaikista pahin tunne ikinä.” Nämä ovat lauseita, joihin yksinäisyyttä tutkiva Niina Junttila törmää kerta toisensa jälkeen. Yksinäisyys on ilmiö, joka panee kärsimään, ja jopa tappaa.

Medisiina D -uudisrakennus Kupittaan kampusalueelle
Turun yliopisto, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Turun ammattikorkeakoulu ja Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) saavat uudet opetus-, tutkimus- ja diagnostiikkatilat Turun Kupittaan kampusalueelle.

Professori Kaisa Kotakorpi: Verojärjestelmää syytä tehostaa
Turun yliopiston taloustieteen professori Kaisa Kotakorpi on yksi viidestä professorista, jotka kuuluvat valtiovarainministeriön asettamaan talouspolitiikan arviointineuvostoon. Professoriryhmä on julkaissut raportin, jossa se on arvioinut Suomen taloustilannetta ja talouspoliittisia päätöksiä kuluvan hallituskauden ajalta.

Turun yliopisto promovoi 12 kunniatohtoria
Turun yliopisto promovoi toukokuussa 12 uutta kunniatohtoria. Heistä kymmenen saa tunnustuksen tieteellisten ansioidensa ja Turun yliopiston kanssa tekemänsä yhteistyön vuoksi. Yhteiskunnallisista vaikuttajista promoitaviksi on kutsuttu korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo sekä puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg.

Tinasta haetaan onnea
Uudenvuoden yönä suuri osa suomalaisista nostaa hevosenkengän muotoisen tinan lämmön päälle ja hulauttaa sulaneen massan kylmään veteen. Möhkäleen muodosta ennustetaan tulevaa. Harmitonta, 1700-luvun yläluokan Suomeen tuomaa hupia. Silti kansanomaisemmat taiat ja tavat ovat saaneet päälleen lapsellisuuden leiman.

Publiikki on kiitos hyvästä työstä
Tiedekunnat järjestävät säännöllisesti publiikkeja valmistuneiden kunniaksi. Katso kuvagallerioista tunnelmia loppuvuoden juhlista.
<<    >>