Mediatiedotteet

Turun yliopisto lähettää vuosittain medialle satoja tiedotteita, joissa kerrotaan yliopiston tutkimuksesta ja muusta toiminnasta.

Turun yliopiston tutkijat kehittivät valaisimiin ja diagnostiikkaan edullisen ja auringonvalon sävyä tuottavan materiaalin

Uusia työkaluja kvanttisysteemien dynamiikan ymmärtämiseen ja kontrollointiin (Väitös: FM Jaakko Lehto, 2.6.2017, teoreettinen fysiikka)

PET-symposiumin avoin yleisöluento: Mitä aivotutkimus paljastaa ihmisen tunteista?

Öljyjatropa-kasvi on varteenotettava bioenergian lähde kehittyvissä maissa (Väitös: MSc Ang Dawa Lama, 29.5.2017, ympäristötiede)

Turun yliopiston promootiossa vihitään 136 tohtoria ja 12 kunniatohtoria

Rahoitusmarkkinoiden kehittyneisyys parantaa talouden kasvua – mutta liian suuri velka voi vaimentaa sitä (Väitös: VTL Pasi Ikonen, 26.5.2017, kansantaloustiede)

Väitöstutkimus tarjoaa tietointensiivisille b2b-yrityksille uusia tapoja luoda lisäarvoa asiakkaille (Väitös: MSc Mekhail Mustak, 24.5.2017, markkinointi)

Lääkintöneuvos Sakari Alhopuro tekee merkittävän lahjoituksen Turun yliopistolle

Mediakutsu konferenssiin Helsingissä 23.5.: Alustatalous haastaa markkinoiden sääntelyn

Historiateos valottaa hammaslääketieteen opiskelua 1960-luvun Turussa

Teknologia tutuksi itse kokeilemalla – teknologian esittelypäivä PK-yrityksille Raumalla 23.5.

Mainonnalla Neuvostoliittoon! Puolalaiset vaateviejät raivasivat tilaa markkinoinnin keinoin (Väitös: FM Mila Oiva, 27.5.2017, kulttuurihistoria)

Researchers Invented Tools from Flashes of Light for Decoding and Controlling Signalling Circuits in Living Cells

Tutkijat kehittivät vilkkuvasta valosta uuden työkalun elävien solujen tulkitsemiseen ja kontrollointiin

Mediatilaisuus: Professori Tuula Putus kertoo uusinta tietoa rakennusten homeongelman hoidosta

Raskaana olevan naisen tyypin 1 diabetes haittaa sikiön sydämen toimintaa (Väitös: LL Lara Lehtoranta, 24.5.2017, synnytys- ja naistentautioppi)

Kroonisista sairauksista merkittävää haittaa potilaan kotitoimiin ja vapaa-aikaan (Väitös: LL Mauri Leino, 26.5.2017, kansanterveystiede)

Monitieteinen kristinuskoon keskittyvä tutkimuskeskus Turun yliopistoon

Turun yliopisto vastaa sote-uudistuksen osaamis- ja tietotarpeisiin ‒ perustaa monitieteisen sote-alan koulutus- ja tutkimuskeskuksen

Turun Suomalainen Yliopistoseura tukee yliopiston varainhankintaa

Turun korkeakoulujen liikuntapalvelut kasvattavat suosiotaan

Kalastus muuttaa geenien ilmentymistä kaloissa

Alkiokantasolujen geenien luentaa säätelevät mekanismit selviämässä

Kutsu seminaariin: Mitä työnantajat ja valmistuvat opiskelijat odottavat toisiltaan?

Vanhemmuuden neurobiologian huippuasiantuntija Yalen yliopistosta luennoi tiistaina 16.5. Turussa

Turkulaisravintolaan luodaan kansainvälisesti ainutlaatuinen tutkimus- ja kehitysalusta

Kaasuanturin tutkimuksesta apua jopa lääkeannosteluun (Väitös: FM Jaani Tuura, 20.5.2017, fysiikka)

Elämäntapasairauksista kärsivät eivät aina halua kuulla lääkärin ohjeita (Väitös: LL Tellervo Seppälä, 19.5.2017, yleislääketiede)

Väitöstutkimus edesauttaa radiotaajuusresurssien tehokkaampaa hyödyntämistä (Väitös DI Juha Kalliovaara, 19.5.2017, tietotekniikka)

Kansainväliset tutkijat Turkuun pohtimaan urheilija ja kansalaisaktivisti Muhammad Alia

Suomalaiset ja intialaiset etsivät yhdessä parhaat keinot lisätä koulutuksen avulla hyvinvointia

International LUMA StarT Award 2017 -ehdokkaiden äänestys käynnissä

Liikesivistysrahasto lahjoittaa Turun yliopistolle 200 000 euroa

Rakennussuojelua tarvitaan – mutta asiantuntijoiden täytyy opetella puhumaan ymmärrettävämmin (Väitös: FM Aura Kivilaakso, 19.5.2017, kulttuuriperinnön tutkimus)

Mer information om sjukdomsalstrare hos fästingar tack vare av allmänheten inskickade fästingprover

Kansalaisten kerryttämä punkkipankki paljastanut puutiaisten kantamia taudinaiheuttajia

Ansiosidonnaisen työttömyysturvan rahoitus jakautuu epätasa-arvoisesti (Väitös: VTM Mauri Kotamäki, 19.5.2017, taloustiede)

Koodaustapahtuma opettaa 7-luokkalaiset ohjelmoimaan pelaamisen keinoin

Kansainvälisiä huippututkijoita Turun yliopiston biokemian laitoksen juhlasymposiumissa 12.5.

Väittelijältä uudenlainen ratkaisu yli 2000 vuotta vanhaan filosofian ongelmaan (Väitös: VTL Mika Suojanen, 19.5.2017, filosofia)

Silakasta sushia! Kotimainen kala uudistuu kuluttajan maun mukaiseksi

Arviointitutkimus johtaa parempiin mielenterveyspalveluihin

Lapsuudessa tehtävistä valtimotaudinriskitekijöiden toistomittauksista ja genetiikasta hyötyä aikuisuuden riskiarviossa (Väitös: LL Joel Nuotio, 12.5.2017, sisätautioppi)