Mediatiedotteet

Turun yliopisto lähettää vuosittain medialle satoja tiedotteita, joissa kerrotaan yliopiston tutkimuksesta ja muusta toiminnasta.

Suomen EU-jäsenyys oli etujärjestöjen yhteisponnistus (Väitös: VTM, VT, eMBA Olli Korhonen, 25.8.2017, poliittinen historia)

Maahanmuuttajien lasten koulutustien pullonkaula toisella asteella

Tutkijoiden löytämä kosminen suurennuslasi paljastaa supermassiivisen mustan aukon syöksemässä ainetta avaruuteen

Tiedotustilaisuus 17.8.: Tämän vuoden BioCity-symposium käsittelee solujen laadunvalvontaa

Osa Teknikan huoneista pois käytöstä syksyn, korjaussuunnitelma työn alle

Uusi FImpact-verkkopalvelu listaa eniten verkkohuomiota saaneet suomalaistutkimukset

WORK2017-konferenssi kokoaa huippuasiantuntijat pohtimaan työn ja talouden digitaalista tulevaisuutta 16.‒18.8.

Rentun ruusu rehun seassa vähentää märehtijöiden kaasupäästöjä (Väitös: MSc Nicolas Baert, 18.8.2017, luonnonyhdisteiden kemia)

Tutkijoiden kehittämä matemaattinen malli ennustaa eturauhassyövän hoidon vaikutuksia

Ylempi ammattikorkeakoulutus voisi kehittää vahvasti teknologiavälitteistä viestintäosaamista (Väitös: FM, KTM Mervi Varhelahti, 18.8.2017, kasvatustiede)

Euroopan lintutieteilijät saapuvat Turkuun

Sademetsätutkija Ilari E. Sääksjärvi tutustuu Suomen luontoon 1300 kilometrin pyöräretkellä

50 000 euron Phoenix-tiedepalkinnon saajaa voi ehdottaa 15.8. asti

Tule kysymään linnuista Turun yliopiston lintuiltaan 21.8.

Turun yliopiston hammaslääketiede maailman 18. paras

Rye and barley contain numerous less ̶ known bioactive compounds ̶ good sources for example mämmi and beer

Ruis ja ohra sisältävät lukuisia vähän tunnettuja terveysvaikutteisia yhdisteitä ̶ hyviä lähteitä esimerkiksi mämmi ja olut (Väitös: FM Juha-Matti Pihlava, 3.8.2017, elintarvikekemia)

Uusi koeasetelma mahdollistaa lukumäärien tiedonkäsittelyn tarkastelemisen osana tilavuuden arviointia

Aalto-1-satelliitti-lahetti-ensimmaisen-kuvan-500-kilometrista–turkulaisten-RADMON-mittaa-avaruussateilya

Seilissä lähdetään retkelle hyönteisten maailmaan

Brahea-keskus tuo yritysten kanssa lähiruokatietoa Tall Ships Races –tapahtumaan

Saniaisten fossiiliaineisto paljasti: sukupuuttoihin ja uusien lajien syntyyn vaikuttavat eri tekijät

Turun yliopistolle yli 6,5 miljoonan euron lahjoitukset ‒ tavoite ylittyi

Wihuri lahjoittaa Turun yliopistolle 400 000 euroa

Altistuminen sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöille on yhteydessä heikompaan valtimoiden joustavuuteen nuoruudessa

Turun yliopiston opiskelijavalinnan tulokset

Lapsuusajan sosioekonominen asema on yhteydessä sydämen rakenteeseen ja toimintaan aikuisiässä

Miten reformaatio näkyi tavallisen ihmisen elämässä? Tervetuloa yleisöseminaariin 29.6.

Kiinteistösäätiö lahjoittaa Turun yliopistolle 270 000 euroa

Vieraan kielen sanojen kirjoitusasu aktivoituu puhetta kuunneltaessa (Väitös: FM Outi Veivo, 29.6.2017, ranska)

Magneettisen mikromaailman kautta lähemmäs uutta tietotekniikkaa (Väitös: FM Jussi Tikkanen, 30.6.2017, fysiikka)

Älykkäitä teknologioita hyödyntävien organisaatioiden tulee panostaa jatkuvuuden hallintaan (Väitös: MSc Marko Niemimaa, 22.6.2017, tietojärjestelmätiede)

Turun Kauppaseuran säätiö lahjoittaa Turun yliopistolle 85 000 euroa

Kasvitieteellisen puutarhan työpaja antaa lapsille pörriäisagentin valmiudet

Uutuusteos kuvaa matemaatikko Arto Salomaan uraa ja elämää

Jättimäiset galaksit ryhmittyvät riviin naapurigalaksien kanssa

Uusia mahdollisuuksia Alzheimerin taudin hoitomuotojen tehon arvioimiseen (Väitös: FM Anniina Snellman, 16.6.2017, kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede)

Mediakutsu: Kansainvälinen Futures of a Complex World -konferenssi Turussa 12.‒13.6.

Probiooteista hyötyä ienterveyteen (Väitös: HLL Heli Jäsberg, 16.6.2017, kariologia ja korjaava hammashoito)

Populaari huumori auttoi käsittelemään 1800-luvun modernisaatiota (Väitös: FM Heidi Hakkarainen, 17.6.2017, kulttuurihistoria)

EU:n immateriaalioikeuspolitiikka ei tarjoa riittävää vapautta kehittyvissä maissa (Väitös: MSc, LL.M Dip. Daniel Acquah, 13.6.2017, oikeustiede)

Osa tekonivelmalleista voi aiheuttaa luun liukenemista (Väitös: LL Helka Koivu, 16.6.2017, ortopedia ja traumatologia)

Järvimuta paljastaa ilmastossa tapahtuneita muutoksia (Väitös: FM Saija Saarni, 12.6.2017, geologia)

Merenkulun teemapalkinto merenkulkuneuvos Jussi Mälkiälle

Eläimet yhteiskunnallisina toimijoina – tervetuloa uutuusteoksen julkistukseen 12.6.

Pohjoismainen väestötieteen symposiumi pureutuu eriarvoisuuteen

Jyrki Katainen ja Corina Creţu tutustuivat Itämeren meripelastusoperaatioihin

Pauli Aalto-Setälästä työelämäprofessori Turun yliopistoon

Väittelijä löysi uuden työkalun diabeteksen tutkimukseen (Väitös: FM Kirsi Mikkola, 10.6.2017, kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede)