Mediatiedotteet

Turun yliopisto lähettää vuosittain medialle satoja tiedotteita, joissa kerrotaan yliopiston tutkimuksesta ja muusta toiminnasta.

Saaristomerelle kotiutunut liejutaskurapu aiheuttaa haittaa paikalliselle lajistolle (Väitös: FM Tiia Forsström, 1.12.2017, biologia)

Turun yliopiston hallitukseen uudet professorien edustajat

Kulttuurisäätiöt voisivat parantaa vaikuttavuuttaan lisäämällä saavutettavuutta (Väitös: FM Suvi Heikkilä, 2.12.2017, kulttuuriperinnön tutkimus)

Harjoittelijoiden tulisi kuulua työoikeuden sovellusalan piiriin (Väitös: MA Annika Rosin, 2.12.2017, oikeustiede)

Raskaudenaikainen ravitsemus ja rasvan laatu ovat tärkeitä lapsen terveydelle ja kehitykselle (Väitös: LL Ulla Hautero, 25.11.2017, lastentautioppi)

Mittausteoriasta ratkaisuja kvanttimekaniikan ongelmiin (Väitös: FM Mikko Tukiainen 25.11.2017, teoreettinen fysiikka)

Turun yliopisto nimeää Mauno Koiviston muistoksi luentosalin

Maantieteelliset käsitykset Australian mantereesta syntyivät Britti-imperiumin eri toimijoiden yhteistyönä (Väitös: FM Johanna Skurnik, 25.11.2017, yleinen historia)

Väitöstutkimus paljasti Tyynenmeren saarten rikkaan varaanilajiston (Väitös: FM Valter Weijola, 24.11.2017, biologia)

Silittäminen ja kosketus aktivoivat aivojen tunnekeskuksia elämän ensimetreistä lähtien

RNA-molekyyleistä voi olla apua kasvainten lääkeherkkyyden ennustamisessa (Väitös: FM Sofia Aakko, 24.11.2017, fysiologia)

Professoriluennoilla esillä terveysteknologia, reformaatio ja lääkeaineet

Uutuusteos kokonaisvaltaisesta ajattelusta – tervetuloa kirjanjulkistukseen 20.11.

Opettajankouluttajat haluavat opetuksen perustuvan tutkittuun tietoon

Geriatrin osallistuminen lonkkamurtumapotilaan akuuttihoitoon parantaa hoidon laatua ja vähentää kuolemanriskiä (Väitös: LL Hanna Pajulammi 24.11.2017, geriatria)

WiderScreen-verkkolehti avaa elokuvan ja kulttuuriperinnön suhdetta

Turun yliopiston kolmas Intoa!-yrittäjyystekokilpailu käynnistyi ‒ sponsorina Liedon Säästöpankki