Kansallinen biopankkiosuuskunta Turkuun

​Turkuun perustetaan Suomen Biopankkiosuuskunta. Osuuskunnassa ovat jäseninä sairaanhoitopiirit ja yliopistot, joissa on lääketieteellinen tiedekunta.

Arviolta kymmenen henkeä työllistävä osuuskunta vastaa biopankkien keskinäisestä yhteistyöstä, niiden tarvitsemien tietojärjestelmien kehittämisestä, yhteistoiminnan rahoituksen hankinnasta ja palvelujen markkinoinnista.

Biopankit mahdollistavat tieteellisen tutkimuksen ja nopeuttavat tutkimusprosessien läpivientiä. Auria Biopankin vt. johtaja Lila Kallio kertoo, että perustettava Biopankkiosuuskunta tarjoaa koko Suomen biopankkien aineiston tutkijoiden käyttöön yhden luukun periaatteella.

– Erityisesti harvinaisempien sairauksien tutkimuksessa laajempien aineistojen käyttö luo uusia mahdollisuuksia. Auria Biopankki jatkaa edelleen toimintaansa ja vastaa jatkossakin sekä akateemisen että teollisuuslähtöisen tutkimuksen tarpeisiin, Kallio sanoo.

TK

Julkaistu 28.3.2017 16:15 ,  Päivitetty 28.3.2017 16:18