Kasvitanniineja sovelletaan karjan rehun koostumuksen parantamiseen

Milla Lepän (kuvassa) tutkimus pyrki löytämään uusia mahdollisuuksia tanniinien ja makromolekyylien vuorovaikutusten tutkimiseen.

– Työni liittyy laitoksellamme tehtävään selvitykseen, jossa tutkitaan kasvitanniinien biologisia vaikutuksia. Niitä voidaan tutkimustulostemme mukaan käyttää esimerkiksi märehtijöiden rehussa esiintyvien loisten tuhoamiseen, Leppä selvitti.

Kemian laitoksen järjestämässä vuosittaisessa Kemian kevät- tapahtumassa sekä kandi- että maisterivaiheen opiskelijat pääsevät harjoittelemaan tutkimustulostensa esittelyä ja tutustumaan kansainvälisiin konferenssikäytäntöihin.

Tapahtuman aikana opiskelijat pitävät töidensä pohjalta lyhyitä esitelmiä. Lisäksi tutkimusryhmiä johtavat professorit esittelevät kemian tutkimuksen uusimpia suuntauksia ja saavutuksia.

Kaksipäiväinen Kemian kevät -tapahtuma on avoin yleisölle, ja se jatkuu vielä torstaina 24.4. Tuolloin päivän teemana on materiaalikemia.

Maria Ojanen

Julkaistu 24.4.2014 14:10 ,  Päivitetty 24.4.2014 14:27