Kirjauutuus - Sven Krohn: Jälkipaloja

​Sven Krohn (1903–1999) toimi Turun yliopiston teoreettisen filosofian professorina vuosina 1960–1970. Hän jäi historiaan suomalaisen fenomenologian suurhahmona.

Teoksen takakannen mukaan Krohn muistetaan ajattelijana, jonka kirjoitukset heijastelevat ajatusta totuuden, kauneuden ja hyvyyden erottamattomasta ykseydestä. Krohn rakasti ja etsi totuutta, ja hänen ajattelussaan syvähenkisyys palvelee sekä etiikkaa että estetiikkaa.

Marita Airakorven toimittamaan uuteen kokoelmaan on valittu mukaan Krohnin esitelmiä ja tutkielmia, joista suurin osa on ennen julkaisemattomia. Ne tuovat valaisevasti esiin Krohnin pitkäaikaisen kiinnostuksen alkukristillisyyteen ja teosofiaan.

Krohn sanoi filosofiassaan etsivänsä ihmistä, ja uudessa kirjassa tuo tutkimusretki avautuu lukijalle hätkähdyttävän paljaana.

HK

Julkaistu 23.1.2018 14:15 ,  Päivitetty 24.1.2018 10:10