Lasten yliopisto kutsuu kuulemaan joulun rakennuspalikoista

Uskontotieteen tohtorikoulutettava Anna Haapalainen on luvannut kertoa Lasten yliopiston luennolla jouluun liittyvistä tavoista ja esineistä. Väitöskirjatyönsä ohessa Haapalainen toimii myös Turun yliopiston Centre for the Study of Christian Cultures -tutkimuskeskuksen johtoryhmän jäsen.

Kotoisen joulumme lisäksi Anna kertoo eri kulttuurien jouluperinteistä sekä siitä, mitä me olemme omaksuneet omaan jouluumme muista kulttuureista. Monet perinteet kun ovat kulkeutuneet Suomeen kauempaa, osa jopa maapallon toiselta puolen. Anne kertoo myös, miten jouluperinteet ovat muuttuneet ja muuttuvat yhä.

Tiedeluennot on tarkoitettu 7–10-vuotiaille koululaisille. Luento pidetään Turun yliopiston Educarium-rakennuksen (Assistentinkatu 5) Edu1-salissa. Luento alkaa kello 12.00, mutta aulaan pääsee kello 11.30 lähtien, jolloin Educariumin aulassa tarjoillaan glögiä, mehua ja pipareita. Tapahtuma on maksuton.

>> Lue lisää ja ilmoittaudu luennolle

Julkaistu 9.11.2018 14:50 ,  Päivitetty 9.11.2018 15:13