Mobiililuennot mahdollistavat joustavan opiskelun

​Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskus on tuottanut opiskelijoiden käyttöön mobiililaitteilla katsottavia luentoja ensimmäisenä Turun yliopistossa. Aloite kännyköillä ja tableteilla katsottaviin luentoihin on tullut opiskelijoilta itseltään

– Lähdimme kehittämään opiskelijoilta tullutta aloitetta eteenpäin. Tänä keväänä alkaneet mobiililuennot ovatkin keränneet positiivista palautetta, yliopisto-opettaja Silja Keva kertoo.

Turun yliopistosta koordinoidaan yliopistojen valtakunnallista Aasia-verkostoa, ja osalle opiskelijoista verkko-opinnot ovat ainoa mahdollisuus suorittaa opintoja.

Tällä hetkellä kokonaisen 25 opintopisteen Aasia-kokonaisuuden voi suorittaa verkossa ilman kontaktiopetusta. Opetusmuotoja ovat verkkoluentojen lisäksi muun muassa keskustelualueilla tehtävät ryhmätyöt ja chatit.

Verkko-opetuksen kehitystyö on käynnissä myös monessa muussa yliopiston yksikössä. Esimerkiksi avoimessa yliopistossa, kauppakorkeakoulussa, yliopiston kirjastossa ja kielikeskuksessa pilotoidaan opetustallenteiden ja opetusvideoiden käyttöä opetuksessa.

>> Itä-Aasian tutkimus-ja koulutuskeskuksen ja mobiililuentojen esittelyvideo

Maria Ojanen

Julkaistu 16.4.2014 11:00 ,  Päivitetty 16.4.2014 11:02