Ruissalon kasvitieteellinen puutarha 60 vuotta ‒ tuore juhlakirja kertoo historiasta, lajeista ja tutkimuksesta

 

Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha perustettiin Turun Iso-Heikkilään vuonna 1924, Ruissaloon se muutti vuonna 1956. Runsaasti kuvitettu 200-sivuinen juhlakirja kertoo kasvitieteellisen puutarhan historiasta sekä esittelee Turun Akatemian ajan maineikkaita kasvitietelijöitä ja puutarhoja.

Nykyään kasvitieteellinen puutarha on auki vuoden ympäri ja sen yli 5 000 lajia käsittävä kokoelma on elävä näyteikkuna maapallon kasvimaailman monimuotoisuuteen. Puutarha avustaa Turun yliopistossa tehtävää biologista tutkimusta ja opetusta, ja kirjassa kerrotaan myös tästä työstä.

 

Ruissalon kasvitieteellisen puutarhan erityisluonne johtuu sen sijainnista lounaisella tammivyöhykkeellä. Kirjassa esitellään puutarhan nykyistä aluetta eri osastoineen sekä kasveja, joiden joukossa on monia harvinaisuuksia Suomen oloissa. Esimerkiksi kasvihuoneen orkideakokoelma on saanut kirjaan oman artikkelinsa.

Kirjan on julkaissut Ruissalon Kasvitieteellisen Puutarhan Ystävät ry. Artikkelien kirjoittajat ovat tehneet työn ilman palkkiota. Kirjahankkeen koordinaattorina toimi ylipuutarhuri Simo Laine.

Kirjaa myydään kasvitieteellisellä puutarhalla (hinta 30 euroa), ja sen tuotolla ystäväyhdistys tukee Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan toimintaa.

>> Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan verkkosivut

TS

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 12.1.2017 14:00 ,  Päivitetty 30.7.2018 10:49

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto