RUSE tarjoaa TietoTaidot-verkkokurssia opettajille

Koulutustarjonta on osa Opetushallituksen rahoittamaa DigiKick-hanketta (). Hankkeen puitteissa tarjotaan laadukasta tutkimusperustaista täydennyskoulutusta opetushenkilöstölle. Kurssit vastaavat uusien opetussuunnitelmien myötä ajankohtaisiksi nousseisiin tiedonhallinta-, tietoturva- sekä ohjelmointiosaamisen tarpeisiin.

RUSEn koordinoima hanke toteutetaan yhteistyössä tamperelaisen ohjelmistotalo Geniem Oy:n ja Varsinais-Suomen tekniset opettajat ry:n kanssa.
Yhteistyökumppanit vastaavat hankkeen ohjelmoinnin ja robotiikan koulutusjaksojen lähiopetuksesta. Molempiin koulutuksiin sisältyy lisäksi RUSEn vetämä verkkotyöskentely osuus, jossa verkkotutorina toimii projektitutkija Heikki Hutri. Verkkotuutori ja kurssiympäristö resursseineen kulkevat opettajien ja oppilaitosten rinnalla koko lukukauden mahdollistaen tarvittavan tuen ja kokemusten jakamisen.

– Nämä koulutusjaksot ovat osoittautuneet huippusuosituiksi ja kaikki hankkeen seitsemän koulutusta ovat täynnä viimeistä paikkaa myöten, kertoo hankkeesta vastaava suunnittelija Meri-Tuulia Kaarakainen RUSEn RoSA-laboratoriosta.

Hankkeeseen sisältyvä TietoTaidot-verkkokurssi on vapaasti omaan aikatauluun sopivassa tahdissa suoritettavissa osoitteessa: http://rosa.utu.fi/kick/tietotaidot/. Tämän kurssin osallistujamäärää ei ole rajoitettu, joten mukaan mahtuvat kaikki halukkaat. Suoritusaikaa on 31.7.2017 asti ja koulutukseen voivat halutessaan osallistua myös muut kuin opetushenkilöstö.

– Kurssin sisältö on suunniteltu erityisesti tukemaan opettajan valmiuksia ohjata oppijoita toimittaessa nykyaikaisissa informaatioympäristöissä. Koko kurssia ei ole pakko suorittaa, vaan mukaan voi tulla myös tutustumismielessä ja suorittaa vain ne osiot, jotka kokee itselleen tarpeellisiksi, Hutri kertoo.

>> Kurssille
>> DigiKick

Teksti: Erja Hyytiäinen
Kuva: Blue Coat Photo

 

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 26.1.2017 17:30 ,  Päivitetty 30.1.2017 15:08

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto