Satakunnan korkeakoulusäätiö käynnistää keräyksen varhaiskasvatuksen lahjoitusprofessuuriin Raumalle

​Satakunnan korkeakoulusäätiö on päättänyt tukea professuurin perustamista käynnistämällä keräyksen varojen keräämiseksi lahjoitusprofessuuriin.

Perustettavan professuurin alueena on varhaisvuosien ja esikouluvaiheen pedagogiikka, varhaiskasvatusikäisten lasten ympäristöpedagoginen taide- ja taitokasvatus sekä mobiilioppiminen.

‒ Uuden professuurin perustaminen varhaiskasvatukseen perustuu Turun yliopiston strategiseen päätökseen laajentaa varhaiskasvatuksen koulutusta ja keskittää koulutuksen lisäys ja tutkimuksen vahvistaminen Rauman kampukselle, toteaa Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen.

Satakunnan korkeakoulusäätiö käynnistää keräyksen lahjoituksista professuuriin. Tavoitteena on kerätä 200 000 euroa professuurin vaatimaan 500 000 euron alkupanostukseen. Loppurahoituksessa voitaneen hyödyntää jo aiemmin alueelta saatuja lahjoituksia.

‒ On hienoa, että Turun yliopistolla on valmiutta lisätä vaikuttavuutta Satakunnassa. Nyt odotamme myös alueen elinkeinoelämän näyttävän halunsa yliopistollisen koulutuksen ja tutkimuksen tukemiseen. Elinkeinoelämän vahvalla tuella olemme saaneet perustettua aivan viime vuosina uudet professuurit yrittäjyyteen ja pelillistämiseen. Eteläisestäkin Satakunnasta uskoisin löytyvän vähintään yhtä suurta intoa osallistua Rauman kampuksen kehittämiseen, uskoo Satakunnan korkeakoulusäätiön puheenjohtaja Sampsa Kataja.

Varhaiskasvatuksen professuuri on tarkoitus perustaa jo ensi vuoden alkupuoliskolla. 

>> http://www.korkeakoulusaatio.fi/

TS

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 4.12.2017 9:00 ,  Päivitetty 4.12.2017 14:06

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto