Science Battle palaa – lähetä kysymyksesi ratkaistavaksi
​Syksyllä 2016 nähtiin historian ensimmäinen Science Battle. Seuraava on vuorossa 30.9.
​Science Battlessa on mukana kaksi viisihenkistä ja monitieteistä tutkijajoukkuetta, jotka ratkovat yleisön lähettämiä kysymyksiä. Yleisö voi seurata ulkopuolelta lasikuutioihin suljettujen tutkijoiden työskentelyä. Tuomari jakaa joukkueille itsevaltiaasti pisteitä nokkeluudesta, viihdyttävyydestä, päättelykyvystä, loppuratkaisusta, ja yleisö pääsee antamaan lisäpisteitä oman mieltymyksensä mukaan.

Tutkijaryhmät ovat monitieteisiä, ja kysymykset voivatkin koskea mitä tahansa. Historian ensimmäisessä Science Battlessa tutkijat pohtivat muun muassa sitä, miksi tähdet ja muut taivaankappaleet, kuten maa, ovat lähes pyöreitä, onko eettisesti oikeampaa syödä hyönteisiä kuin lihaa, miksi vesiputket jäätyvät helpommin vastas pakkasen hellittäessä ja miksi ihminen on niin itsekäs.

Science Battle on osa Turun Tieteiden päiviä, joita vietetään 30.9. Turun yliopiston päärakennuksessa.

>> Lähetä kysymyksesi

Teksti: Erja Hyytiäinen