Suomen paras opiskelukaupunki Turku mukana Studia-messuilla
​Opintoneuvoja Mauri Paloheimo huministisesta tiedekunnasta,opiskelija Jari Hautaranta, opintoneuvoja Pihla Ranta lääketieteellisestä tiedekunnasta ja koulutussuunnittelija Minna Aslama kasvatustieteiden tiedekunnasta valmiina kertomaan koulutustarjonnasta, hakemisesta ja opiskelusta Turun yliopistossa.

Korkeakoulujen ja kaupungin yhteisesiintyminen ja yhteinen osasto Studiassa, maan suurimassa nuorille suunatussa koulutus- ja uratapahtumassa,  on osa kaupungin ja korkeakoulujen tiivistynyttä yhteistyötä.

Turun kaupunki, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu ja opiskelija- ja ylioppilaskunnat ovat viime keväänä allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen "Ready, Study, Go (RSGT) – opiskelukaupunki Turku".  Opiskelukaupunki Turku (RSGT) on myös yksi Turun seudun kasvusopimuksen 2013–2015 kolmesta kärkihankkeesta.

Kesällä valmistuneessa kaupunkistrategiassaan Turun kaupunki on myös asettanut yhdeksi tavoitteekseen olla vuonna 2029 Suomen paras opiskelijakaupunki.

Studia-tapahtumassa yhteinen viesti potentiaalisille korkeakouluopiskelijoille oli, että Turku on jo nyt Suomen paras opiskelijakaupunki.

Turun kuudessa korkeakoulussa on noin 37 000 opiskelijaa, joten joka viides turkulainen on korkeakouluopiskelija. Tämä suuri osaamispotentiaali aiotaan yhteistyön avulla valjastaa alueen elinvoima- javetovoimatekijäksi

Studia on Suomen suurin lukiolaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu opiskelu- ja uratapahtuma, joka kokoaa saman katon alle oppilaitokset ja koulutustarjonnan koko maasta - ja myös ulkomailta.

Noin 15 000 nuorta kävijää houkuttelevat Studia-messut järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 2.-3.12.2014.

Studia2014_Ty_osasto.jpg
Kiss my Turku -brändin ilmeellä toteutettu 120 neliön yhteisosasto oli näyttävä ja keräsi sekä kävijöiden että muiden näytteilleasettajien kehut ja kiitokset.

Studia2014_TY_lukiolaiset.jpg

Tampereen klassillisen lukion opiskelijat Jaana ja Susanna olivat kiinnostuneita opiskelusta Turussa ja Turun yliopistossa. Jaanaa kiinostivat erityisesti sosiaalityön opinnot yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa.

Studia2014_TY_Maria_Henninen.jpg
Turun yliopiston opintoneuvojien puheille jonotettiin. Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan opintoneuvoja Maria Henninen kertoi kiinnostuneille tiedekuntansa hakukohteista, valintaperusteista ja pääsykokeista sekä valmistuneiden uravaihtoehdoista.

Teksti ja kuvat: Kati Kaarlehto

Julkaistu 3.12.2014 13:30 ,  Päivitetty 3.12.2014 15:04