Tasavallan loppu? etsii eurooppalaista linjaa
Heino Nyyssönen on tutkinut Unkarin politiikkaa.

​Unkari on viime aikoina puhuttanut laajalti: lehdistönvapauden ja demokratian kaventuminen ovat olleet viime vuosina uutisissa. Uusimpana esimerkkinä tästä on CEU-yliopistoa uhkaava sulkeminen.

Nyyssönen pureutuu teoksessaan siihen, miten entisestä Euroopan unionin mallioppilaasta on tullut kauhukakara, johon eurooppalaisen yhteisön on vaikea suhtautua. Nyyssösen mukaan Unkari on helppo leimata poikkeustapaukseksi, siitä tulee ”ne toiset”, jolloin kyse ei ole enää ”meistä eurooppalaisista”. Brexitin jälkeisessä Euroopassa, ja Puolan poliittisen tilanteen valossa melkein mikä tahansa kehityskulku tuntuu kuitenkin mahdolliselta. Onko Unkari siis ollut jonkinlainen edelläkävijä, joista voi nähdä Euroopan tulevaisuuden, hän kysyy.

Vuosikymmeniä Unkaria tutkinut Nyyssönen tarkastelee teoksessaan Euroopan poliittisia painopisteitä Unkarin esimerkin perusteella. Hänen mukaansa hätkähdyttävintä oli havaita, kuinka äärioikeiston agenda ja populismi on hallinnut Unkarin poliittista keskustelua luultua enemmän.

Teos: Heimo Nyyssönen: Tasavallan loppu? Unkarin demokratian romahdus. Atena, 2017.

Teksti: EH
Kuva:Dennis Jarvis

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 26.4.2017 11:10 ,  Päivitetty 11.5.2017 8:14

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto