Turun Kauppaseuran säätiö lahjoittaa Turun yliopistolle 85 000 euroa
Jussi Suontila Turun Kauppaseuran säätiöstä ja rehtori Kalervo Väänänen allekirjoittivat lahjakirjan Turun yliopistolla 15.6.2017.

​Turun Kauppaseuran säätiö tekee 85 000 euron lahjoituksen Turun yliopistolle. Lahjoitus kohdennetaan kauppatieteelliselle koulutusalalle.

Säätiön tehtävänä on kauppaopetuksen taloudellinen tukeminen. Se avustaa esimerkiksi kaupallisten ammattikurssien järjestämistä sekä myöntää opinto- ja matka-apurahoja. Säätiö muun muassa tukee Turun kauppakorkeakoulun opiskelijoita ja tutkijoita vuosittain stipendeillä, jotka jaetaan muun muassa matka-apurahoina ulkomailla opiskeluun.

‒ Tämä erittäin merkittävä lahjoitus auttaa meitä kehittämään ja tukemaan erityisesti kauppakorkeakoulun kansainvälistymistoimia. Samalla se mahdollistaa myös opiskeluedellytysten yleistä kehittämistä, sanoo kauppakorkeakoulun dekaani Markus Granlund.

Valtio on varautunut pääomittamaan suomalaisten yliopistojen kesäkuun loppuun mennessä keräämää pääomaa yhteensä 150 miljoonalla eurolla. Turun yliopiston varainhankinnassa kerätään lahjoituksia yksityishenkilöiltä sekä yrityksiltä ja yhteisöiltä. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan yliopiston toimintaa ja tavoitteita. Yli 10 000 euron lahjoituksen voi kohdentaa tietylle Turun yliopiston koulutusalalle.

Turun yliopiston varainhankinta: www.utu.fi/lahjoita

TS
Kuva: Hanna Oksanen

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 15.6.2017 15:00 ,  Päivitetty 15.6.2017 15:18

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto