Turun yliopisto Kirjamessuilla: tulevaisuuden pohdintaa ja asiantuntijahaastatteluita
​Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen äänestys tulevaisuuden työelämän taidoista oli yksi osaston suosituimmasta aktiviteeteista.
Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen osastolla oli muun muassa äänestys tulevaisuuden työelämän tärkeimmästä taidosta, siellä pystyi pelaamaan tulevaisuussimulaatiopeliä ja tutustumaan tulevaisuuden tutkimuksen hankkeisiin ja menetelmiin. Osasto houkutteli myös paikalle tulevaisuuden tutkimuksen opinnoista kiinnostuneita messuvieraita.

anne.jpg
Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen projektiasiantuntija Anne Nieminen tutustutti messukävijät tulevaisuuden tutkimuksen hankkeisiin ja menetelmiin.

sari-ja-anne-480.jpg
 "Mikä on tärkein tulevaisuuden työelämässä tarvittava taito?" -äänestys. Voiton vei 516 äänellä Kyky kehittää osaamistaan. Täpärästi toiseksi jäi vuorovaikutus.

heikki kettunen markku wilenius.jpg
Unesco-professori Markku Wilenius kertoi perjantaina tulevaisuuden tutkimisesta.
liisa-ja-tilda.jpg
Lauantaina kuultiin sananlaskuista folkloristiikasta väitelleen Liisa Granbom-Herrasen haastattelussa.

kirjasto.jpg
Turun yliopiston kirjasto oli koonnut runoilija Markku Innon (1945 -2018) tuotannosta muistonäyttelyn. Näyttely esitteli hänen tuotantoaan kuudelta vuosikymmeneltä.

fff.jpg
Turun yliopisto näkyi Ruoka- ja viinimessuilla Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen kalatalouden innovaatio-ohjelman Blue products -osastolla. Osastolla pääsi muun muassa osallistumaan maistelemalla kuluttuja-arviointiin tuotteiden kehittämiseksi.

Teksti ja kuvat: Krista Kalaja

Seuraa uutisia (RSS)