Yliopistokollegio valitsi professori Kari Lukan puheenjohtajakseen

​Yliopistokollegioon kuuluu 30 jäsentä, joilla on henkilökohtaiset varajäsenet. Jäsenistä kymmenen edustaa yliopiston professoreita, kymmenen muuta opetus- ja tutkimushenkilöstöä sekä muuta henkilöstöä ja kymmenen opiskelijoita.

Nykyisen yliopistokollegion toimikausi on 1.1.2018‒31.12.2021, opiskelijajäsenten toimikausi on kaksi vuotta.

Yliopistokollegion tehtävänä on muun muassa päättää yliopiston hallituksen jäsenmäärästä ja toimikauden pituudesta sekä jäsenten palkkiosta. Yliopistokollegio valitsee yliopiston ulkopuoliset jäsenet hallitukseen. Lisäksi se muun muassa vahvistaa yliopiston tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen sekä päättää vastuuvapauden myöntämisestä hallituksen jäsenille ja rehtorille. Kollegio kokoontuu tarpeen mukaan keskustelemaan merkittävistä koko yliopistoa koskevista asioista.

‒ Olen hyvin iloinen saamastani yksimielisestä kannatuksesta yliopistokollegion kaikilta ryhmiltä. Teen parhaani toimiakseni minulle suodun luottamuksen arvoisesti. Kollegio tulee jatkamaan toimintaansa yliopistoyhteisön äänenä ja riippumattomana toimijana Turun yliopiston ylimmän johdon osana, sanoo puheenjohtaja Kari Lukka.

>> Yliopistokollegion jäsenet

TS

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 26.1.2018 14:35 ,  Päivitetty 26.1.2018 14:39

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto