Akatemiaprofessori Eva-Mari Aro vie tutkimustietoa osaksi EU:n päätöksentekoa

​EASAC:n varapresidenttinä Aro antaa tutkittuun tietoon perustuvaa neuvonantoa EU:n parlamentille ja komissiolle. Varapresidentin kausi kestää kolme vuotta (2017–2019).

– Teemme yhteistyötä kansallisten tiedeakatemioiden kanssa. Nyt olemme parin viimeisen vuoden ajan valmistelleet Suomalaisen Tiedeakatemian isännöimänä tutkittuun tietoon perustuvaa raporttia EU:n metsien kestävästä käytöstä. Tämä asia on tärkeä koko EU:lle, mutta varsinkin Pohjoismaille, Aro toteaa.

Metsien kestävää käyttöä koskeva raportti julkaistaan Brysselissä toukokuussa 2017 ja julkistustilaisuus pidetään myös Helsingissä. Valmistelussa on ollut mukana noin 20 EU:n metsätutkimuksen huippunimeä.

– Suomessa on odotettavissa tiukkaa keskustelua aiheesta niin poliitikkojen kuin kansalaistenkin toimesta. Metsämme eivät yksinkertaisesti vain kestä kaikkia niille asetettuja vaatimuksia, joten järkeviä valintoja on tehtävä, Aro sanoo.

Aro on ollut mukana EASAC:n toiminnassa jo kuuden vuoden ajan. Ensimmäiset kolme vuotta hän oli mukana järjestämässä asiantuntijakokouksia ja laatimassa tutkittuun tietoon perustuvia raportteja, jotka suunnattiin EU:n parlamentille ja komissiolle.

Seuraavat kolme vuotta Aro toimi EASAC:n hallituksen jäsenenä. Hän oli mukana päättämässä, mitkä maailmanpolitiikan asiat, kuten ilmastonmuutos, rokotusjärjestelmät tai geenimuuntelu, edellyttävät tutkittuun tietoon perustuvaa neuvonantoa poliittisille päätöksentekijöille.

JV
Kuva: Hanna Oksanen

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 17.11.2016 14:30 ,  Päivitetty 17.11.2016 14:34

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto