Auria Biopankki yhteistyöhön maailman suurimpiin kuuluvan lääkeyhtiön kanssa

​Sopimus antaa Rochen tutkimus- ja tuotekehitystoiminnalle mahdollisuuden käyttää Auria Biopankin kudosnäytteitä lääkekehityksessä ja diagnostisten testien kehittämisessä.

– Auria Biopankin tehtävänä on luovuttaa näytteitä ja tietoja korkeatasoiseen lääketieteelliseen tutkimukseen, etenkin sellaiseen, jossa hyödyt ovat mahdollisimman nopeasti potilaiden ulottuvilla. Biopankit voidaan nähdä osana kansallisvarallisuuttamme, jolloin on erityisen tärkeää kohdentaa näytteiden käyttö sekä eettisesti oikein että potilaiden parasta ajatellen, Auria Biopankin johtaja Heli Salminen-Mankonen sanoo.

– Olen erittäin tyytyväinen siitä, että koko Rochen kansainvälisellä tutkimus- ja tuotekehitysorganisaatiolla on jatkossa mahdollisuus tehdä uraauurtavaa tutkimusyhteistyötä suomalaisen biopankkitoimijan kanssa. Sopimus on konkreettinen osoitus siitä, että suomalainen osaaminen kiinnostaa maailmalla ja, että terveysalalla ja lääketutkimuksella on kasvupotentiaalia Suomessa, kommentoi Roche Oy:n toimitusjohtaja Titus Gylvin.

Auria Biopankilla on globaalisti merkittävä näytekokoelma aina kudosnäytteistä verinäytteisiin. Erityisen arvokkaaksi näytteet tekee niihin yhdistettävissä olevat kliiniset tiedot, etenkin taudin kulusta ja hoidoista. Näin saatua ainutlaatuista tietovarantoa voidaan hyödyntää esimerkiksi syöpätutkimuksessa ja yksilöllisten lääkehoitojen kehittämisessä. Roche on maailman johtava yksilöllisiä täsmälääkehoitoja kehittävä yritys.

Auria Biopankin ovat perustaneet Turun yliopisto sekä Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit. Varsinais-Suomen ja Satakunnan sairaanhoitopiirien erikoisalojen mukaisesti Auria Biopankki tukee etenkin syöpä-, diabetes- sekä sydän- ja verisuonitautien tutkimusta.

>> Auria Biopankki

TK
Kuva:

 


Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 3.3.2016 15:25 ,  Päivitetty 4.3.2016 10:38

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto