Christian Ottin rekrytointi Turun yliopistoon

​Christian Ottin rekrytointi on herättänyt keskustelua erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Turun yliopistossa on nollatoleranssi häirinnän ja kiusaamisen suhteen.

- Ottin menneisyys on ollut tiedossa rekrytointia tehtäessä ja asiaa on harkittu tarkasti. Asiasta järjestettiin myös keskustelutilaisuus yksikön henkilöstölle 25.1., sanoo Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen.

Rekrytointiperusteena Turun yliopistoon on ollut vankka näyttö Christian Ottin tieteellisestä työstä. Pätevyydestä on saatu lausunnot usealta taholta. Ott tulee työskentelemään erikoistutkijana ilman opetusvastuuta ja alaisia.

Christian Ott on työskennellyt tähtitieteen professorina Kalifornian teknillisessä korkeakoulussa (Caltech). Hän on irtisanoutunut tästä tehtävästä.

TK

Julkaistu 1.2.2018 13:00 ,  Päivitetty 1.2.2018 14:42