Finland Universityn yhteistyö Thaimaan kanssa syvenee
​Finland University on tehnyt jo aiemmin yhteistyötä Kaakkois-Aasiassa Thaimaan lisäksi Vietnamin ja Indonesian opetusviranomaisten ja johtavien paikallisten yliopistojen kanssa. Thaimaan opetusministeriön kuuden hengen delegaatiota Suomessa johtaa kansliapäällikkö Kamol Rodklai.

– Yhteistyö Kaakois-Aasian maiden kanssa on kehittynyt hyvään suuntaan ja tähtäämme koulutusviennin veturiksi Suomessa. Yliopistojen välinen yhteistyö ja monipuolisuus ovat vahvuuksiamme, Finland Universityn toimitusjohtaja Pekka Saavalainen kertoo.

Thaimaalaiset vieraat tutustuvat suomalaiseen koulujärjestelmään ja opettajankoulutukseen sekä tapaavat opetus- ja kulttuuriministeriön ja Finland Universityn edustajia yhteistyön syventämiseksi. Ohjelmaan kuuluvat lisäksi vierailut Rovaniemellä ja Turun yliopistossa.

Turussa aiheena on Thaimaan koulutusjärjestelmän uudistaminen, mistä keskusteluja johtaa professori Erno Lehtinen. Thaimaalaiset vierailevat Rovaniemellä maanantaina, Turussa käydään keskusteluja keskiviikkona ja torstaina.

Teksti: Finland University
Kuva: Pichaya V. (Zolashine)

Julkaistu 3.5.2016 15:15 ,  Päivitetty 3.5.2016 15:16