Hae opiskelemaan Turun yliopistoon

​Yhteishaku alkaa tiistaina 17. maaliskuuta klo 8.00 ja päättyy torstaina 9. huhtikuuta klo 15.00. Haku toteutetaan valtakunnallisessa opintopolku-portaalissa, jonka kautta hakija voi hakea kaikkiaan kuuteen eri hakukohteeseen yliopistoissa ja/tai ammattikorkeakouluissa. Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan heinäkuun alkuun mennessä.

– Turun yliopistolla on kevään yhteishaussa 56 hakukohdetta, joissa on kaikkiaan 2 091 aloituspaikkaa, opiskelija- ja hakijapalveluiden päällikkö Nea Särkikoski kertoo.

Hakijoille tukea oikean alan valintaan

Turun yliopisto panostaa hakijoiden palvelemiseen, sillä hakijoille tarjotaan tänä keväänä ensi kertaa uudenlaista ohjaus- ja neuvontapalvelua. Hakijat voivat olla yhteydessä hakijapalveluihin, josta he saavat tukea oikean hakukohteen ja alan valintaan.

– Hakijat voivat edelleen tiedustella aloista suoraan tiedekunnista, kuten aikaisemminkin. Uutta on, että hakijapalveluihin on palkattu henkilö, joka tukee hakijoita oman alan valinnassa ja urapolun suunnittelussa, Särkikoski kertoo.

Opintopolku-verkkopalvelussa hakija laittaa kohteet mieluisuusjärjestykseen, jota ei voi vaihtaa hakuajan umpeuduttua. Hakijoille tarjotaan vain yhtä opiskelupaikkaa – sitä, jonka hän on asettanut mieluisuusjärjestyksessä korkeimmalle ja johon hänen menestyksensä riittää.

– Maksimissaan kuuden paikan priorisointi ja mahdollisuus vain yhden paikan vastaanottamiseen on kaiken kaikkiaan todella iso kulttuurinen muutos. Opintopolku-järjestelmä, jossa näkyvät kaikki tarjolla olevat koulutukset valtakunnallisesti, on ollut merkittävä ponnistus kaikissa korkeakouluissa, Särkikoski sanoo.

>> opintopolku.fi
>> Lisätietoja opiskelusta ja opiskelijavalinnoista Turun yliopistossa