Haku Turun yliopiston ihmistieteiden tutkijakollegiumiin käynnissä
​T​IAS-tutkijat työskentelevät omissa oppiaineissaan, mutta tapaavat toisiaan säännöllisesti seminaareissa ja muissa tilaisuuksissa. Kuva: Hanna Oksanen.​​​​​

​​Turun yliopiston ihmistieteiden tutkijakollegium TIAS edistää tieteidenvälistä humanististen ja yhteiskuntatieteellisten alojen huippututkimusta. Kollegium on humanistisen, kasvatustieteiden, oikeustieteellisen ja yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan sekä Turun kauppakorkeakoulun yhteinen, ja se kattaa laajasti tiedekuntien eri tieteenalat ja tutkimusteemat. 

TIAS tukee Turun yliopiston tutkimusprofiilia, joka sisältää kuusi temaattista kokonaisuutta: biotulevaisuus, digitaaliset tulevaisuudet, kulttuurinen muisti ja yhteiskunnan muutos, lapset, nuoret ja oppiminen, lääkekehitys ja diagnostiikka sekä meri ja merenkulku. 

Haettavana 22 tutkijan tehtävää 

Haettavana on 10 tutkijatohtorin ja 12 kollegiumtutkijan kolmevuotista, määräaikaista tehtävää. Puolet tehtävistä alkaa vuoden 2019 alussa, puolet vuoden 2020 alussa. Tutkijat valitaan kansainvälisen haun kautta. 

– Haemme ihmistieteiden tutkijoita, jotka ovat halukkaita sitoutumaan innovatiivisiin ja käänteentekeviin tieteidenvälisiin hankkeisiin. Tutkimusaihetta tärkeämpää on sen akateeminen korkeatasoisuus ja laatu, TIASin johtaja, professori Martin Cloonan toteaa. 

Tehtävät suunnattu urallaan eri vaiheissa oleville tutkijoille 

Tutkijatohtorin ja kollegiumtutkijan tehtävät on suunnattu urallaan eri vaiheissa oleville tutkijoille. Tutkijatohtoriksi voi hakea, kun tohtorin tutkinnon suorittamisesta on kulunut enintään viisi vuotta. Kollegiumtutkijan tehtävä puolestaan sopii tutkijalle, jolla on jo kokemusta postdoc-tutkimuksesta ja jonka tähtäimessä siintävät vaativat asiantuntijatehtävät. Toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa olevat professorit eivät voi hakea tehtäviä. 

– Kollegiumin johtokunta valitsee tutkijat ulkopuolisen arvioinnin perusteella. Valinnassa painotetaan erityisesti hakijan tutkimussuunnitelmaa ja kansainvälistä toimintaa. Hakijan tulee osoittaa hankkeen yhteys tiedekunnissa tehtävään tutkimukseen sekä hankkeen linkittyminen Turun yliopiston tutkimusprofiiliin, Cloonan sanoo. 

Tutkijoille jotka haluavat muuttaa maailmaa 

TIAS-tutkijayhteisö tarjoaa luontevan tilan tieteenalat ja oppiainerajat ylittäville keskusteluille ja uusille yhteistyökumppanuuksille. Kollegiumin tutkijat työskentelevät omissa oppiaineissaan, mutta tapaavat toisiaan säännöllisesti. 

– Haemme monitieteiseen yhteisöömme tutkijoita, joiden tavoitteena on tehdä erinomaista tutkimusta oman alansa terävimmässä kärjessä – tutkijoita, jotka haluavat muuttaa maailmaa. Tarjoamme heille älyllisesti innostavan yhteisön ja viehättävän työympäristön meren äärellä sijaitsevassa kaupungissa, jossa on raikas taide- ja kulttuuriskene, Glasgow’sta Turkuun muuttanut Cloonan kiteyttää. 

>> Hakuilmoitus  

>> Turku Institute for Advanced Studies (TIAS)  

Lisätietoja:
Johtaja, prof. Martin Cloonan (martin.cloonan@utu.fi)
Koordinaattori, dos. Marko Ahteensuu (tias-haku@utu.fi​

MV

​​​​​ ​​​​​


Tilaa uutiskirje
Seuraa uutisia (RSS)

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 16.2.2018 11:55 ,  Päivitetty 16.2.2018 15:23

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto