Johanna Ivaskalle Orionilta 100-vuotisjuhlavuoden apuraha

​Orionin Tutkimussäätiö jakaa 10.2. yhteensä miljoona euroa tutkimusapurahoina. Suomen ja Orionin 100-vuotisjuhlien kunniaksi summa sisältää kaksi ylimääräistä 100 000 euron apurahaa kansainvälisesti ansioituneille suomalaistutkijoille. Nämä apurahat saavat akatemiaprofessori Johanna Ivaska Turun yliopistosta ja professori Mikko Niemi Helsingin yliopistosta.

Ivaska ja Niemi edustavat maailman kärkeä lääketieteen ja farmakologian tutkimuksen alueella. Heidän palkitsemisellaan Orion haluaa tukea tutkimusryhmiä, joista kasvaa Suomeen uusia tutkijasukupolvia.

Turun yliopistossa työskentelevä akatemiaprofessori Johanna Ivaska on kansainvälisesti ansioitunut tutkija, joka tutkii syövän etäpesäkkeiden syntymiseen liittyviä muutoksia solujen sisällä. Tutkimuksen innovatiivisten lähestymistapojen kautta saadaan merkittävää uutta tietoa syöpäsolujen kulkureiteistä ja liikkumisesta kudoksissa. Ivaskan tutkimuksesta odotetaan uraauurtavia tieteellisiä läpimurtoja ajankohtaisella biolääketieteen alalla. Johanna Ivaska on saanut kahdesti uransa aikana Euroopan tutkimusneuvoston ERC:n erittäin kilpaillun tutkimusrahoituksen, joka kuuluu kansainvälisesti merkittävimpien apurahojen joukkoon.

JM
Kuva: Hanna Oksanen