Lintutieteilijät eri puolilta Eurooppaa kokoontuvat Turkuun elokuussa 2017

​Kansainvälinen viisi päivää kestävä lintutieteen EOU 2017 -kongressi saapuu Turkuun 18.8.–22.8.2017. Kongressi muodostuu kolmesta kongressipäivästä sekä pienempien ryhmien kenttäretkistä.

Tapahtuma tuo Turkuun noin 400–450 delegaattia yli 20 maasta.

– Tämä on ensimmäinen kansainvälinen Suomessa järjestettävä lintutieteen kongressi. Suomessa on vahva lintutiede, olemme kokoomme suhteutettuna hyvin vahvoja alalla, ja kansainvälisen kongressin järjestäminen on meille kunnia-asia, kertoo kongressin isäntänä toimiva yliopistonlehtori Toni Laaksonen Turun yliopiston biologian laitokselta.

Laaksosen mukaan kansainvälisen EOU-kongressin toiminta-ajatus on koko kaksikymmenvuotisen historian ajan ollut saattaa yhteen lintutieteilijöitä kaikkialta Euroopasta.

Turun kaupungin ja Visit Turun kongressiyksikkö avusti Turun yliopiston asiantuntijoita kongressin hakuprosessissa. Kongressipäällikkö Sari Ruusumo on iloinen siitä miten ekologian alan tutkijat ovat aktivoituneet kansainvälisten kongressien hakemisessa Suomeen.

– Kongressit ovat aina myös suuri matkailutulon lähde ja ornitologian kongressin arvioidaankin tuovan Turkuun jopa 800 000 euroa matkailutuloa, Ruusumo kertoo.

LR

Julkaistu 21.9.2015 12:45 ,  Päivitetty 21.9.2015 13:03