Kauppakorkeakoulun tohtoreita ja maistereita juhlitaan promootiossa 12.‒14.5.

​Promootio käynnistyy torstaina 12.5. miekanhiojaisilla ja lehvänsitojaisilla Turun kaupungintalolla kello 18.00 alkaen. Tilaisuudessa tohtorit hiovat miekkansa tahkolla symbolisesti ja maisterit solmivat lehvät arvonsa merkeiksi.
Promootioakti järjestetään perjantaina 13.5. Turun konserttitalolla kello 12.00 alkaen.

Aktin jälkeen promovoidut tohtorit ja maisterit lähtevät akateemisessa kulkueessa konserttitalolta kohti Turun tuomiokirkkoa, jossa pidetään jumalanpalvelus. Kaupunkilaiset ovat lämpimästä tervetulleet seuraamaan kulkuetta.

Promootiopäivällinen ja -tanssiaiset järjestetään Turun linnassa. Kolmipäiväisen promootion päättää purjehdus lauantaina 14.5.

Kunniatohtorit vihitään ansioistaan tieteessä ja elinkeinoelämässä

Promootiossa vihitään tohtoreiden ja maistereiden rinnalla kuusi kunniatohtoria. He saavat tunnustuksen tieteellisistä ansioistaan kauppakorkeakoulun tutkimusprofiilin kannalta merkittävillä aloilla sekä Turun yliopiston ja kauppakorkeakoulun kanssa tekemänsä yhteistyön ja elinkeinoelämässä hankittujen ansioiden vuoksi.

Kunniatohtoreiksi promovoidaan lääketieteen tohtori, lääkintöneuvos Sakari Alhopuro, professori Helen E. Longino (Stanford University), professori emeritus Ilkka Niiniluoto (Helsingin yliopisto), toimitusjohtaja Ilkka Paananen (Supercell Oy), professori Michael Power (London School of Economics and Political Science) sekä professori Wolfgang Ulaga (Arizona State University).

‒ Turun kauppakorkeakoulu on kutsunut joukon tieteellisiä kunniatohtoreita sekä kiitoksena ja tunnustuksena heidän tekemästään ansiokkaasta tieteellisestä työstä että vahvistamaan kauppakorkeakoulun tieteellistä toimintaa jatkossakin. Turun kauppakorkeakoulu haluaa palkita korkeimmalla akateemisella huomionosoituksella uutta liiketoimintaa ja hyvinvointia Suomeen kehittäneet Sakari Alhopuron ja Ilkka Paanasen, joka on myös poikkeuksellisen nuori kunniatohtori, sanoo promoottori, professori Aino Halinen-Kaila.

Lue lisää promootiosta ja promootioperinteistä:

>> www.utu.fi/tse-promootio

TS

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 10.5.2016 8:40 ,  Päivitetty 10.5.2016 8:44

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto