Kemian rakennus suunnitteilla Turun kampukselle

​Nykyisen Juslenia-rakennuksen paikalle, Henrikinkadun varteen rakennettava talo toimii yhdistävänä rakennuksena, kun siirrytään Åbo Akademilta Yliopistonmäelle. Rakennuksen kokonaislaajuus on 24 000 bruttoneliömetriä. Pääsuunnittelijana toimii Piia Viitanen Aihio Arkkitehdit Oy:sta.

– Uudisrakennuksen myötä Åbo Akademin kemiantekniikan, fysiikan ja matematiikan oppiaineet siirtyvät asianmukaisiin tiloihin. Yhteisten laboratoriotilojen hyödyntäminen Turun yliopiston kanssa tuo tilojen käyttöön tehokkuutta ja mahdollistaa kalliiden laitteiden yhteiskäytön, visioi Åbo Akademin rehtori Mikko Hupa.

– Yhteiskäyttö mahdollistaa tilojen korkean käyttöasteen ja yhteisten palvelujen järjestämisen tilojen käyttäjille. Uskomme, että turkulaisyliopistot hyötyvät kemian alan tutkimukseen ja opetukseen liittyvien toimintojen yhteensovittamisesta, Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen sanoo.

– Yliopistonmäen alueelle saadaan synergiaa niin sijainnin kuin toimintojenkin puolesta. Yhteiskäyttöiset laboratoriot ja muut tilat edistävät poikkitieteellisyyttä tieteen huippuyksiköiden, tutkimuslaitosten ja yritysten kesken. Rakennus tuo alueelle myös uutta silmiä hivelevää arkkitehtuuria, kertoo kampuskehitys- ja markkinointijohtaja Juha Uotila Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:stä.

Rakennuksen nimeämiseksi on tarkoitus järjestää nimikilpailu.

 

JM
Kuva: Hanna Oksanen

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 9.1.2018 17:10 ,  Päivitetty 9.1.2018 17:15

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto