Kevon avoimien ovien päivänä opittiin uutta marjoista

​Vierailijat pääsivät tutustumaan päivän aikana aseman tiloihin ja tutkimuksiin. Koko perheen luontopolku kiersi aseman pihapiirissä ja Maisemapolulla pääsi ihailemaan Utsjokilaakson kansallismaisemaa.

Professori Heikki Kallio kertoi luennollaan mielenkiintoisia tuloksia pohjoisten marjojen tutkimuksista. Kuulijat oppivat paljon uutta marjojen ominaisuuksista ja terveellisyydestä.

Ulkoilun ja esitysten lomassa kahviteltiin ja jutusteltiin henkilökunnan ja muiden vieraiden kanssa maisemaravintolassamme. Kevo-visaan osallistuneiden kesken arvottiin Kevon t-paitoja ja putkihuiveja.

Seismografiaseman luolan esittely kiinnosti monia vieraita.

Laboratoriossa oli mahdollista tarkastella hyönteisnäytteitä mikroskoopilla ja laskea vaikka hämähäkin silmien lukumäärä. Marjapeliä pelaamalla pääsi testaamaan omaa tietämystään Utsjoen alueen marjoista.

Teksti ja kuvat: Elina Vainio

Seuraa uutisia (RSS)