Konetekniikan diplomi-insinöörikoulutus alkaa Turussa
​Koulutuksen aloitustilaisuus järjestettiin keskiviikkona 31.8. Turun ammattikorkeakoululla. Tilaisuuteen osallistui muun muassa tutkintoon valittuja opiskelijoita ja koulutuksen tuottajia. Tilaisuuden avasi TTY:n TTY:n rehtori Mika Hannula (kuvassa).

​Konetekniikan DI-koulutuksen järjestävät yhteistyössä Turun yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto (TTY), Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu ja Satakunnan ammattikorkeakoulu.

Opinnot suoritetaan TTY:n tutkintovaatimusten mukaan, mutta lähiopetus on pääsääntöisesti Turussa. Yksittäisiä opintojaksoja tai niiden osia voidaan järjestää kaikissa koulutusyhteistyössä mukana olevissa oppilaitoksissa.
Nopealla aikataululla aikaansaatu uusi koulutusratkaisu on erinomainen osoitus korkeakoulujen ja muiden toimijoiden yhteistyön voimasta.

– Turussa ja Lounais-Suomessa valmistava teknologiateollisuus ja erityisesti meriteollisuus ovat vahvassa vedossa. Uusille osaajille on alueella kasvavaa kysyntää, johon nyt käynnistyvä DI-koulutus erinomaisella tavalla vastaa, toteaa Turun kaupunkikehitysryhmän johtaja Pekka Sundman.

Koulutuksessa hyödynnetään syksyllä 2015 käynnistynyttä Turku Future Technologies (TFT) -yhteistyötä, jonka tarkoituksena on vahvistaa teknillistä osaamista sekä Turun alueen ja lounaisrannikon tunnettuutta ja vetovoimaa tekniikan alan osaamiskeskittymänä. Koulutukseen liittyy läheisesti harjoittelu ja opinnäytteiden teko yhteistyössä alueen yritysten kanssa.

TK
Kuva: Matti Koivisto