Kulttuurirahastolta yli miljoona euroa Turun yliopiston tutkijoille

​Suurimman apurahan Turun yliopistossa sai FT Johanna Toivonen väitöksen jälkeiseen tutkimukseen, joka käsittelee trooppisten pilvimetsien päällyskasvillisuuden biomassaa ja vedenpidätyskykyä. 34 000 euron apuraha myönnettiin Aino, Armi ja Erkki Korven rahastosta.

Puolet Kulttuurirahaston apurahoista myönnettiin tieteeseen ja puolet taiteeseen. Yhteensä apurahoja myönnettiin 1 018 henkilölle, työryhmälle tai yhteisölle.

Kokovuotisen työskentelyapurahan suuruutta nostettiin 2 000 eurolla, joten apurahojen keskisuuruus kasvoi ja oli nyt tieteen aloilla 21 900 euroa.

Kaikki Turun yliopiston apurahat

Tieteen ja taiteen yhteishankkeelle mittava rahoitus

Turussa järjestettävät kansainväliset tapahtumat Aboagora-symposium ja New Performance Turku Festival käynnistävät yhteistyön tieteen ja taiteen vuorovaikutuksen parissa. Kulttuurirahasto myönsi Floating Platforms -yhteishankkeelle 100 000 euron rahoituksen.

LR

Julkaistu 27.2.2015 18:00 ,  Päivitetty 10.3.2015 15:37