Laaja Terveyskampus Turku -yhteistyö nostaa huippuosaamisen esille

​Turun yliopistollisen keskussairaalan alue on valtakunnallisesti ja kansainvälisesti merkittävä terveys- ja biotieteellisen toiminnan keskus. Kampuksella ja sen välittömässä vaikutuspiirissä toimivat organisaatiot harjoittavat erikoissairaanhoidon lisäksi merkittävää lääke- ja terveystieteellistä tutkimustoimintaa.

Kampus muodostaa Suomen suurimman lääketieteen ja terveysalan moniammatillisen koulutuskeskittymän. Siellä muun muassa koulutetaan eniten lääkäreitä Suomessa.

Kampuksella toimii osapuolten yhteisiä yksiköitä, esimerkiksi Turun yliopiston, Åbo Akademin ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin yhteinen valtakunnallinen PET-keskus sekä Turun yliopiston ja sairaanhoitopiirien yhteinen Auria Biopankki.

Terveyskampus Turku -yhteistyön päätavoitteena on erityisesti kehittää kampuksella sosiaali- ja terveysuudistuksen tavoitteiden mukaista ja perinteiset tieteenalarajat ylittävää osaamista.

– Turun yliopistollisen keskussairaalan kampuksen menestys on myös vastaisuudessa tärkeää kansainvälisestä huippuluokkaa edustavan tutkimuksen ja koulutuksen kannalta, Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen toteaa.

Tutkimus- ja koulutusedellytysten edistämisen ohella yhteistyössä kehitetään alueen yritys- ja innovaatiotoimintaa.  Yhteistyökumppanit etsivät uusia ratkaisuja myös hallinto- ja tukipalveluihin, kuten tietojärjestelmien sekä kirjasto- ja asiantuntijapalveluiden toteuttamiseen. Tavoitteena on myös mahdollistaa organisaatiorajat ylittävä työskentely Terveyskampus Turun toimijoiden välillä.

Terveyskampus Turun ruotsinkielinen nimi on Hälsocampus Åbo ja englanninkielinen University Health Campus Turku. Vahvaa kampusimagoa hyödynnetään muassa työntekijöiden rekrytoinnissa.


Yhteistyökumppanit allekirjoittivat sopimuksen 18.12.2015.

Teksti: Tuomas Koivula
Kuva: Esko Keski-Oja


Tilaa uutiskirje
Seuraa uutisia (RSS)

 

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 18.12.2015 10:45 ,  Päivitetty 18.12.2015 18:57

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto