Maaherran makasiinissa hyväntekeväisyyshuutokauppa ja avoimet ovet 22.10.

​Lauantaina huutokaupataan säätiölle testamenteilla tullutta irtaimistoa. Huutokaupasta saatavat varat kartuttavat lyhentämättömänä testamentin tekijöiden nimikkorahastoja. Meklarina toimii toimitusjohtaja, Turun yliopiston alumni Pauli Aalto-Setälä. Tilaisuudessa on musiikkia ja Maaherran makasiinin historiaan ja peruskorjaukseen liittyviä henkilöhaastatteluja.

Turun Yliopistosäätiön toimistossa on huutokaupan aikana avoimet ovet. Yliopistosäätiön toimiston tiloissa on sijainnut aiemmin muun muassa monen turkulaisen tuntema postikonttori, Turku 11 Huutokauppayleisö pääsee pihalle maaherran vaunuvajan ovesta. Vaunuvajaan ollaan remontoimassa taidegalleriaa.

Turun historiallisen keskustan näkyvä maamerkki, Maaherran makasiini, on uudistumassa. Galleristi Frej Forsblomin galleria avataan vanhimpaan osaan, arkkitehti Charles Bassin suunittelemaan siipeen marraskuussa. Peruskorjaus valmistuu maaliskuussa 2017, jonka jälkeen tiloissa aloittaa muun muassa ravintola. Keväällä ilmestyy kulttuurihistorioitsija Rauno Lahtisen kirja sekä rakennuksesta että sen ympäristöstä. Maaherran makasiini on Turun Yliopistosäätiön ja Turun yliopiston yhteisessä omistuksessa.

>> Maaherran makasiinin tiloihin nykytaiteen galleria


TK
Kuva: Hanna Oksanen

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 17.10.2016 14:10 ,  Päivitetty 17.10.2016 14:17

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto