Rekisteröidy tieteiden- ja taiteidenväliseen Aboagora-symposiumiin

Tapahtuman teemana on "Becoming/Verðandi" – tuleminen. Muinaisnorjan Verðandi merkitsee ”tulemista” tai ”joksikin tulemista” viitaten keskeneräiseen kehitykseen; asiaan tai tapahtumaan, joka on prosessissa mutta ei vielä valmis. Symposium analysoi ja tutkii keskeneräisyyden aihetta niin humanistisista, luonnontieteellisistä kuin talous- ja yhteiskuntatieteellisistä näkökulmista. Aboagora kysyy muun muassa, kätkeytyykö nykymaailman jatkuvan muutoksen taakse pysyviä, universaaleja lakeja tai malleja, vai onko tällaisen muuttumattoman tilan saavuttaminen mahdoton toive.

Tapahtuma rakentuu keynote-luennoista sekä erilaisista työpajoista ja taiteellisista esityksistä. Keynote-luennot ovat maksuttomia ja niihin on vapaa pääsy. Tämän vuoden keynote-puhujia ovat molekyylibiologi Howy Jacobs (Helsingin yliopisto, Tampereen yliopisto), taloustieteilijät Pierre Guillet de Monthoux (Copenhagen Business School) ja  Jenny Helin (Uppsala universitet) sekä kirjailija Maria Turtschaninoff.

Rekisteröitymismaksun maksaneet osallistujat pääsevät seuraamaan kaikkia symposiumin ohjelmanumeroita, minkä lisäksi heille tarjotaan päivittäin kahvitarjoilu sekä päätösjuhla perjantaina 25.8. Symposiumin ohjelma ja ohjeet rekisteröitymiseen löytyvät osoitteesta http://aboagora.fi/programme/. Rekisteröityminen on auki 6.8. saakka.

Vuosien 2016–2018 aikana Aboagora rakentaa temaattisen trilogian teeman "The Threads of Fate" alle. Teema viittaa muinaisnorjalaiseen mytologiaan ja sen Norna-hahmoihin, jotka hallitsevat sekä ihmisten että jumalten kohtaloita. Kolme tärkeintä Nornaa olivat Urðr (kohtalo), Verðandi (tuleminen) ja Skuld (taakka), joista kukin toimii temaattisena kehyksenä Aboagoran tapahtumavuosille 2016–2018.

Aboagora-symposiumin järjestävät yhdessä Turun yliopisto, Åbo Akademi sekä Åbo Akademin säätiö ja sen yhteydessä toimiva Donner-instituutti. Tapahtuman kieli on englanti.

Ohjelma ja rekisteröityminen: http://aboagora.fi/programme/  
Hinta 35 € (opiskelijat 20 €)

Lisätiedot:
koordinaattori Malla Lehtonen, p. 050 570 4017, aboagora@utu.fi
Tapahtuman verkkosivut: http://aboagora.fi  


JM
Kuva: Otto Väätäinen

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 13.6.2017 13:40 ,  Päivitetty 13.6.2017 13:43

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto