Ruissalon opastuskeskus ja luontokoulu muuttavat Turun yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan

Sopimuksen mukaan yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan siirtyvät kaupungin ympäristötoimialan ympäristönsuojelun toiminnoista Ruissalon opastuskeskus ja luontokoulu henkilökuntineen.

Ruissalon saari on yksi Turun alueen merkittävimmistä luonto- ja kulttuurinähtävyyksistä. Saaren monimuotoisesta luonnosta kiinnostuneita kaupunkilaisia ja matkailijoita palveleva Tammenterhon opastuskeskus toimi 1990-luvun puolivälistä alkukesään asti saaren alkupäässä Rantapromenadilla sijaitsevissa tiloissa. Samassa osoitteessa toimi myös Tammenterhon luontokoulu, joka tukee ja täydentää koulujen antamaa ympäristökasvatusta. Luontokoulussa vierailee vuosittain 3500–4000 turkulaista alakoululaista.

Kaupunki ja yliopisto ovat neuvotelleet jo pitkään yhteistyön tiivistämisestä Ruissalossa. Muutto tuli ajankohtaiseksi kesäkuussa Ruissalon telakka-alueella sijaitsevien tilojen siirtyessä turkulaisen hinaajavarustamo Alfons Håkansin hallintaan.

– Ruissalo on valtakunnallisestikin merkittävä ja ainutlaatuinen tammimetsäkokonaisuus. Kaupunki haluaa panostaa Ruissaloa koskevan tiedon jakamiseen saarella vieraileville sekä opastuksen ja luontokoulutoiminnan kehittämiseen. Yhteistyö yliopiston kanssa antaa tähän erinomaiset mahdollisuudet, kertoo Turun kaupungin vt. ympäristönsuojelujohtaja Olli-Pekka Mäki.

Yhteistyö avaa monipuolisia ympäristö- ja tiedekasvatuksen mahdollisuuksia

Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha on toiminut Ruissalossa vuodesta 1956 lähtien. Kasvitieteellinen puutarha houkuttelee vuodessa noin 40 000 kävijää ja toimii samalla yliopiston luonnontieteilijöiden tutkimus- ja opetusympäristönä. Alkava yhteistyö avaa monipuoliset mahdollisuudet yliopiston ja kaupungin väliselle ympäristöalan toiminnalle.

– Turun yliopisto on jo vuosia panostanut tiedekasvatukseen esimerkiksi suositun Lasten yliopiston kautta. Turun kaupunki on puolestaan johdattanut lapsia luonnon ihmeiden pariin luontokoulun kautta. Yliopiston ja kaupungin yhteiselo Ruissalossa antaa upeat mahdollisuudet kehittää tehokkaasti lapsille ja nuorille suunnattua ympäristö- ja tiedekasvatusta. Samalla voimme palvella yhä monipuolisemmin Ruissalosta ja luonnon monimuotoisuudesta kiinnostuneita matkailijoita, iloitsee Turun yliopiston biologian laitoksen varajohtaja Ilari E. Sääksjärvi.

Tammenterhon opastuskeskus ja luontokoulu muuttavat puutarhalle kesäkuun lopussa. Kaupunki vuokraa yliopistolta noin 130 neliömetrin laajuiset tilat, joista suurin osa remontoidaan luontokoululle sopiviksi.

TK
Kuva: Hanna Oksanen

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 28.6.2016 10:00 ,  Päivitetty 28.6.2016 10:00

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto