Sademetsätutkija Ilari E. Sääksjärvi tutustuu Suomen luontoon 1300 kilometrin pyöräretkellä

​Sääksjärvi toimii tutkimusjohtajana Turun yliopiston biodiversiteettiyksikössä, joka aloitti toimintansa vuoden 2017 alussa. Innokkaana maantie- ja seikkailupyöräilyn harrastajana Sääksjärvi aikoo polkea biodiversiteettiyksikön pohjoisimmalta tutkimusasemalta Kevolta (Utsjoki) eteläisimmälle tutkimusasemalle Seilin saarelle (Parainen). Matka alkaa tiistaina 15.8.2017 ja reissua voi seurata Sääksjärven Instagram-tilillä @ilari_saaksjarvi ja Turun yliopiston some-kanavissa.

– Olen sademetsätutkija, joten suomalainen luonto on jäänyt tutkimuksissani vähäisemmälle huomiolle. Nyt on tullut aika tutustua Suomen luonnon monimuotoisuuteen. Tavoitteenani on polkea Utsjoen Kevon tutkimusasemalta Saaristomerelle Seilin saareen noin 6–7 vuorokauden aikana ja samalla ideoida biodiversiteettiyksikön tulevaa toimintaa uudesta näkövinkkelistä, Sääksjärvi sanoo.

Turun yliopiston biodiversiteettiyksikköön kuuluvat Kevon ja Seilin tutkimusasemien lisäksi kasvitieteellinen puutarha Turun Ruissalossa sekä eläinmuseo, kasvimuseo ja aerobiologian yksikkö Turun yliopiston pääkampuksella. Biodiversiteettiyksikön tavoitteena on tutkia luonnon monimuotoisuutta sekä kertoa siitä suurelle yleisölle. Yksikön tutkijat työskentelevät aina Amazoniasta Pohjois-Lappiin.

Sääksjärven matkaa tukevat turkulainen pyöräliike Raispo, ruotsalainen telttamerkki Hilleberg ja tamperelainen Voimapankki.

>> Seuraa Ilari E. Sääksjärven matkaa Instagramissa

JV
Kuva: Hanna Oksanen

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 9.8.2017 10:25 ,  Päivitetty 9.8.2017 10:39

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto