Satakunnan korkeakoulut vahvistavat yhteistyötään
​Satakorkea-yhteistyössä ovat mukana Porin yliopistokeskuksessa toimivat Turun yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston, Tampereen yliopiston ja Aalto-yliopiston yksiköt sekä Satakunnan ammattikorkeakoulu, Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitos.

Yhteistyössä kiinnitetään erityistä huomiota korkeakoulujen vahvuusalojen sekä uusien nousevien alojen tutkimus- ja kehittämistoiminnan tukemiseen. Satakorkea painottaa innovaatioiden monitieteistä ja monialaista edistämistä.

Satakorkea luo korkeakoulujen opiskelijoille aidon mahdollisuuden valita opintojaan eri opintoalojen ja koulutusalojen välillä. Yhteistyö ulottuu kansainväliseen tutkimus- ja kehittämistoimintaan sekä opiskelija- ja henkilöstövaihtoon. Satakunnan alueen elinkeino- ja työelämän kanssa tehdään yhteistyötä sen kansainvälistymisen edistämisessä ja kansainvälisen kilpailukyvyn kehittämisessä.

Alueellisen osaamiskeskittymän tavoitteena on muun muassa edistää maakunnan henkistä yhtenäisyyttä, nostaa väestön koulutustasoa ja työllisyysastetta, sekä tukea aluekehitystä.  Satakorkean toimintaa koordinoi vuonna 2016 Porin yliopistokeskus.

Teksti: EH
Kuva: Hanna Oksanen
Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 17.2.2016 12:00 ,  Päivitetty 17.2.2016 12:07

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto