Saudiopettajat hakevat Turusta hyviä käytäntöjä koulutuksensa kehittämiseen
​Ensimmäisenä päivänä saudiarabialaiset opettajat saapuivat kampukselle perheineen.

​Suomeen saapuu yhteensä 117 saudiarabialaista opettajaa, joille koulutuksen järjestävät Finland Universityn jäsenyliopistot: Turun, Tampereen ja Itä-Suomen yliopistot, sekä Helsingin yliopiston HY+.

– Koulutuksen tavoitteena on kehittää opettajien kielellisiä taitoja, vaihtaa ajatuksia suomalaisten kasvatustieteiden alan ammattilaisten kanssa sekä omaksua Suomesta parhaita käytäntöjä myös Saudi-Arabiassa toteutettavaksi, koulutuksen koordinaattori Riikka Kuusisto-Kajander kertoo.

Building Leadership for Change on ensimmäinen Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Turun yksikön tiloissa toteuttava koulutusvientihanke. Rauman yksikössä käynnistyi vuoden alussa 25 namibialaisen tulevan opettajan kandidaattikoulutus. Tiedekunta on myös toteuttanut useita koulutusvientihankkeita ostajien kotimaissa.

– Laadukas opettajankoulutus on yksi koulutusjärjestelmän peruspilareista. Kouluttamalla tulevia opettajia maihin, joissa koulutusjärjestelmät kaipaavat uudistusta, voimme koulutusviennin kautta eettisesti tukea näiden maiden koulutusjärjestelmien kehittämistavoitteita, koordinaattori Anna Alasuutari kertoo.

valmistautumassa-480.jpg

Koulutusta yliopistossa ja normaalikoululla

Koulutus jakautuu kahteen osaan.

– Ensimmäiset kolme kuukautta he opiskelevat yliopistolla englannin kieltä. Sen jälkeen he jakavat viikkonsa niin, että suurimman osan ajasta he seuraavat opetusta Turun normaalikoulussa omaksuen sieltä parhaita käytäntöjä omissa kouluissaan käytettäväksi ja yhden päivän viikosta he ovat yliopistolla opiskelemassa oppimaansa liittyvää teoriaa, Alasuutari kertoo.

Tervetuliaistilaisuudessa kasvatustieteiden tiedekunnan varadekaani Arja Virta muistutti, että koulutus on työtä, jota teemme tulevaisuutta varten, saadaksemme lapsillemme paremman maailman.

Tuoreiden opettajaopiskelijoiden saapuminen kampukselle toi asian vahvasti esille. Opiskelijat olivat saapuneet Suomeen perheineen, mukana oli puolisoita sekä eri-ikäisiä lapsia. Osana koulutusvientisopimusta yliopisto on etsinyt yhteistyökumppanin tarjoamaan perheille asunnot eri puolilta Turkua.

Koulutuksen toteuttaja Finland University on Turun, Tampereen ja Itä-Suomen yliopistojen yhteinen koulutusvientiyhtiö.

ryhmakuva-480.jpg
Koordinaattorit Rikka Kuusisto-Kajander (5. oik.) ja Anna Alasuutari (oik.) auttavat opettajia sekä etenemään opinnoissa että käytännön asioissa.

Erja Hyytiäinen

Julkaistu 1.6.2017 18:00 ,  Päivitetty 2.6.2017 9:03