Siitepölykausi alkoi jo

​Tämä on toinen peräkkäinen vuosi, kun siitepölykausi alkaa poikkeuksellisen varhain. Viime vuonna säännöllinen siitepölytiedotus aloitettiin 21. helmikuuta.

– Lepän ja pähkinäpensaan siitepölykaudesta odotetaan tavanomaista. Koivu kukki viime vuonna selvästi keskimääräistä runsaammin, joten tänä vuonna kukinta jää heikohkoksi, yliopistotutkija Annika Saarto ennakoi.

Neljä vuosikymmentä siitepölytiedotusta

Siitepölytilannetta seuraa ja siitä tiedottaa Turun yliopiston aerobiologian yksikkö. Yksikkö on laatinut valtakunnallisia siitepölytiedotteita jo 40 vuoden ajan.

Nyt alkavalla kaudella siitepölyn keräyspiste Tampereella jouduttiin sulkemaan ja siitepölytilannetta seurataan kahdeksan keräyspisteen avulla. Keräyspisteet sijaitsevat Turussa, Helsingissä, Imatralla, Kuopiossa, Vaasassa, Oulussa, Rovaniemellä ja Utsjoella.

>> Siitepölytiedote

Teksti: Jussi Matikainen