Sosiologien kuvakilpailu haastaa nuoret pohtimaan eriarvoisuutta
​Kilpailun järjestävät Turun yliopiston sosiologien vetämä Eriarvoisuuden torjuminen niukkuuden aikana – Tackling Inequalities in Time of Austerity (TITA) -tutkimushanke, Allianssi ry, Kelan tutkimus, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sekö Soste ry.

– Suomen juhlavuoden kunniaksi haastamme nuoret pohtimaan eriarvoisuutta kuvakilpailulla. Haluamme kuulla ajatuksesi siitä, mistä eriarvoisuus johtuu ja miten sitä voisi vähentää. Samalla haluamme tuoda näkemyksesi tutkijoiden ja päättäjien tietoon, TITA-hanketta johtava Mikko Niemelä kertoo.

Osallistua voi yksin tai joukkueena. Kilpailutyön kieli voi olla suomi, ruotsi tai englanti. Kilpailutyön tulee kuitenkin olla sellainen, että sen voi julkaista verkossa.

Niemelän mukaan kilpailutyö voi pohtia esimerkiksi, oko Suomi tasa-arvoinen paikka elää, onko kaikilla nuorilla elämässä samanlaiset mahdollisuudet, miten perhetaustan vaikutus näkyy nuorten elämässä, onko maahanmuuttajataustaisella nuorella yhtä hyvät mahdollisuudet elämässä kuin kantasuomalaisella, miten vanhempien koulutustausta vaikuttaa nuoren elämään, miksi rikkaat ovat terveempiä kuin köyhät, onko tulojen ja omaisuuden epätasainen jakautuminen ongelma, mitä eriarvoisuuden torjumiseksi pitäisi tehdä?

Kilpailusivuille hanke on koonnut tietoa eriarvioisuuteen pureutuneen tutkimusten tuloksista.

Kilpailutyö tulee palauttaa kuva- tai videotiedostona (esim. jpg- tai mp4-tiedostona) 31.10.2017 mennessä osoitteeseen samalleviivalle@utu.fi. Viestin aiheeksi kirjoitetaan Samalle viivalle ja viestiin kilpailutyön nimi sekä kaikkien tekijöiden tiedot (nimi, ikä, puhelinnumero, osoite ja sähköposti).

Oman kuvan voi myös postata ja seurata muiden kuvia Instagramissa ja Twitterissä hashtagilla #samalleviivalle2017.

Voittajatyön valitsee raati, joka koostuu eriarvoisuustutkimuksen, median ja visuaalisen kulttuurin tutkimuksen sekä nuorten edustajista. Raadissa ovat mukana myös sarjakuvataiteilija Pertti Jarla, tubettaja Joona Hellman ja mediatutkija Veijo Hietala. Voittajatyö palkitaan 300 euron arvoisella lahjakortilla. Lisäksi toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet työt saavat 150 euron lahjakortit.

Kilpailutyöt julkaistaan TITA-hankkeen verkkosivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa. Kuvia ei luovuteta muille tahoille. Kuvien tekijänoikeudet säilyvät tekijöillä.

>> Lue lisää kilpailusta
>> Lue lisää TITA-hankkeesta

Teksti: Erja Hyytäinen
Kuva: Kilpailun järjestäjtä
Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 13.9.2017 10:55 ,  Päivitetty 13.9.2017 11:14

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto