Suomen vanhimmalla kirkonpaikalla voi osallistua arkeologisiin kaivauksiin

Suomen vanhimmalla kirkonpaikalla Kaarinan Ravattulassa Aurajoen varrella tehdään arkeologisia kaivauksia elokuussa 2016. Yleisöllä on mahdollisuus päästä kaivamaan esiin tätä ainutlaatuista muinaisjäännöskohdetta yleisökaivauspäivinä, jotka järjestetään 4.–12.8.2016. Yleisökaivauksiin tulee ilmoittautua ennakkoon ja osallistumisesta peritään pieni maksu.

Arkeologisten kaivausten aikana Ristimäellä järjestetään yksityishenkilöille kohdetta ja kaivauksia esitteleviä 15–30 minuuttia kestäviä opastuskierroksia elokuussa keskiviikkoisin klo 12–15. Kierrokset ovat ilmaisia eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Ristimäellä voi seurata kaivausten etenemistä myös muina aikoina elokuussa yleisölle erikseen varatuilta alueilta.

Ristimäki-päiviä vietetään 27.–28.8.2016, jolloin yleisölle järjestetään erilaisia opastuskierroksia ja -kävelyjä, esityksiä ja lapsille arkeologinen kaivausalue.

>> Ilmoittautuminen, ohjeet ja ohjelma

JV