Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon saaneen rengastusatlaksen tekijöinä yliopistolaisia

Yksi vuoden 2016 tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon saaneista hankkeista vuonna on massiivinen tietopaketti: Suomen Rengastusatlas I ja II.

Teoksen tekijäjoukossa on mukana nykyisiä ja entisiä Turun yliopistolaisia: ekologian dosentti Esa Lehikoinen, Turusta valmistunut tohtori Jari Valkama ja tohtorikoulutettava William Velmala. Muut kirjoittajat ovat Helsingin yliopistosta ja Luonnontieteellisestä keskusmuseosta.

Lintujen rengastaminen alkoi Suomessa vuonna 1913. Sadan vuoden aikana renkaan on saanut jalkaansa 11 miljoonaa lintua, ja Luonnontieteellisen keskusmuseon rengastustoimistoon on saatu yli 1,2 miljoonaa palautusta. Tästä satojen lintuharrastajien ja tutkijoiden kokoamasta massiivisesta tietomäärästä koottu kaksiosainen Suomen rengastusatlas on ainutlaatuinen, 1300-sivuinen lintutiedon monumentti ja aarreaitta.

— Linnuston muutokset ovat myös herkkä ympäristön tilan indikaattori, ja teokseen koottu tieto onkin arvokasta lintujen elinehtojen ja luonnon monimuotoisuuden seurannalle, palkintoperusteissa todetaan.

>> Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot 2016 jaettu

TK
Kuva: Suomen Lintuvaruste

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 11.10.2016 17:10 ,  Päivitetty 11.10.2016 17:12

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto