Tuorlan planetaarion uusi elokuva kertoo tähtien tarinan
​Kuvakaappaus Tähtikeikka-elokuvasta.

Tähtikeikka-elokuvassa rosvojen yöllinen retki saa yllättävän käänteen, kun katse kohdistuukin tähtitaivaan ihmeisiin. Vastavalmistunut elokuva kertoo piirrettyjen animaatioiden ja videoiden avulla tähtien elämästä ja kehityksestä.

Elokuva pitää sisällään piirrosanimaatiota, perinteistä planetaarioesitystä ja tieteellistä visualisointia. Lyhytelokuva on suunnattu erityisesti lapsille 5-vuotiaista alkaen ja sen kesto on 21 minuuttia.

– Tämä on ensimmäinen elokuvamme, joka on tehty yhteistyössä opiskelijoiden kanssa. Planetaarioelokuva on harvinainen tyylilaji, sillä niitä on tehty koko Suomen mittakaavassa vain kourallinen. Planetaarioesitykset ovat maailmalla selvästi nousussa, joten myös suurella budjetilla tuotettuja elokuvia alkaa hiljalleen ilmestyä markkinoille, sanoo tutkijatohtori Pasi Nurmi Turun yliopiston Tuorlan observatoriosta.

Tähtikeikka-elokuvan yleisönäytöksiä järjestetään Tuorlan observatoriossa 13.7.2016 alkaen keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 13. Planetaarioesityksissä näytetään Tähtikeikan lisäksi toinen planetaarioelokuva, ja esityksen yhteiskesto on noin tunti.

Keskiviikkoisin ja perjantaisin esitetään Seitsemän ihmettä -elokuvaa, joka tutustuttaa maapallon ja avaruuden ihmeisiin. Lauantaisin ja sunnuntaisin mukana on Luokkaretki avaruuteen -elokuva, joka vie katsojat matkalle Aurinkokuntaan. Kesäkauden jälkeen 14.8.2016 alkaen esityksiä järjestetään vain viikonloppuisin.

Pääsylipun hinta on aikuisilta 8 euroa ja alle 15-vuotiailta lapsilta 6 euroa. Tuorlan planetaarion sivuilta kannattaa tarkastaa, onko esityksiin vapaita paikkoja jäljellä. Sivustolla voi myös tehdä paikkavarauksia.

Esitys on osa Turun yliopiston ja Turun ammattikorkeakoulun Tiede tähtiin -projektia, jota on rahoittanut Varsinais-Suomen liitto.

>> Tuorlan planetaario

Teksti: Jenni Valta
Kuva: Tuorlan observatorio


Tilaa uutiskirje
Seuraa uutisia (RSS)


 

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 11.7.2016 13:15 ,  Päivitetty 11.7.2016 16:54

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto