Turkulaiset korkeakoulut tiivistävät yhteistyötään tekniikan alalla

​Turku Future Technologies Competence Factory (TFT CF) -yhteistoimintasopimus allekirjoitettiin keskiviikkona 27.9.

Sopimuksen tarkoituksena on tehostaa osaamisen ja koulutuksen laaja-alaista kehittämistä alueen elinkeinoelämän ja korkeakoulujen rajapinnassa. Tavoitteena on luoda korkeakoulujen yhteiskäyttöön tekniikan alan koulutukseen soveltuvia moderneja ja kilpailukykyisiä tutkimus-, kehitys- ja koulutusinfrastruktuureja, joilla vastataan alueen yritysten kehittyviin tulevaisuuden tarpeisiin.

Laajana yhteisenä tavoitteena on alueen kilpailukyvyn ja osaamispohjan vahvistaminen pitkäjänteisesti. Turun ammattikorkeakoulu koordinoi TFT CF -toimintaa, ja on hakenut toiminnalle rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Päätöstä odotetaan lähiaikoina.

Korkeakoulut sitoutuvat sopimuksessa nykyistä koulutus- ja T&K-yhteistyötä täydentävään ja sen edellytyksiä vahvistavaan yhteistoimintaan, jolla palvellaan erityisesti Turun ja Lounais-Suomen alueen valmistavan teknologiateollisuuden, rakennusteollisuuden ja kemian teollisuuden monialaisia, kehittyviä osaamistarpeita.

Vuoden 2016 alusta toimintansa käynnistänyt tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteisö Turku Future Technologies (TFT) on kaikkien suomalaisten teknillisten yliopistojen ja Turun alueen korkeakoulujen muodostama yhteistoimintaverkosto, joka vahvistaa korkean teknologian ja uusimman tutkimustiedon hyödyntämistä yrityksissä. Se tuo kahdeksan korkeakoulun asiantuntemuksen ja palvelut tehostetusti yritysten ulottuville.

TFT-toiminta on kohdennettu erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. Toiminta painottuu meriteollisuuden toimialalle ja kohdentuu erityisesti Turun ja Rauman talousalueille. TFT-yhteistyötä rahoittavat Turun ja Rauman kaupungit sekä Turku Science Park Oy.

TFT-yhteistyö ja vuonna 2017 teknillisten yliopistojen kesken Turussa käynnistyvä uusi FITECH-koulutusyhteistyö edellyttävät alueen tutkimus-, kehittämis- ja koulutusinfrastruktuurin merkittävää vahvistamista.  Turussa tämä toteutuu nyt perustetun TFT Competence Factoryn (TFT CF) avulla.

TK

Julkaistu 28.9.2017 18:00 ,  Päivitetty 28.9.2017 18:13