Turkulaiset tutkijat kirjoittivat tietokirjan fotosynteesistä

​Ryhmä kokeneita turkulaisia fotosynteesitutkijoita on julkaissut yleistajuisen, suomenkielisen tietokirjan fotosynteesistä. Fotosynteesi-niminen teos esittelee monipuolisesti fotosynteesireaktiot, viherhiukkasten ja syanobakteerien toiminnan, fotosynteesin evoluution, ilmastonmuutoksen vaikutuksen fotosynteesiin, fotosynteesiin pohjautuvan bioenergian tuotannon, alan keskeisimmät tutkimusmenetelmät ja fotosynteesitutkimuksen historian.

Fotosynteesi eli yhteyttäminen on mekanismi, joka tuottaa ihmiskunnalle ravinnon ja hengittämämme hapen. Turun yliopistossa on tutkittu fotosynteesiä jo vuosikymmenten ajan, ja turkulainen fotosynteesitutkimus kuuluukin kansainvälisesti alan kirkkaimpaan kärkeen.

– Fotosynteesitutkimus on mitä ajankohtaisin aihe, sillä kaikki ruoan ja bioenergian tuotanto pohjautuu fotosynteesiin, sanoo kirjoittajaryhmän vetäjä, kasvifysiologian ja -biofysiikan dosentti Esa Tyystjärvi.

Kirja on suunnattu biotieteiden ja energiatekniikan korkea-asteen koulutukseen mutta se soveltuu myös toisen asteen syventäviin opintoihin sekä käsikirjaksi biologian ja kemian opettajille tai bioenergiasta kiinnostuneille. Kirja kertoo, miten fotosynteesitutkimuksen tuloksia voidaan myös soveltaa käytäntöön. Kirja on toteutettu pääasiassa Koneen Säätiön apurahan turvin.

Kirjan on julkaissut BoD-kustantamo ja sitä on saatavilla useista verkkokirjakaupoista muutaman päivän toimitusajalla. Kirjasta on myös sähköinen versio, jota myy Ciando. Kirjan korkeatasoinen kuvitus on koottu Powerpoint-diasarjaksi, jonka saa tekijöiltä ilmaiseksi opetuskäyttöön. Diasarja on saatavana sekä suomen- että englanninkielisenä.

>> Kirjan sähköinen versio

>> Kirjan Facebook-sivu

Kirjan tiedot:

Päivi Sarvikas, Marjaana Suorsa, Eevi Rintamäki, Elina Vapaavuori, Eva-Mari Aro, Esa Tyystjärvi: Fotosynteesi. Kuvittajat Anna Lepistö ja Päivi Sarvikas. Toimittaja Päivi Sarvikas. BoD, Helsinki 2017.

JV
Kuva: hajninjah

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 6.9.2017 10:20 ,  Päivitetty 6.9.2017 10:51

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto