Jukka Westermarck: “Turkuun tarvitaan syöpäkeskus”
Kalervo Väänänen (vas.), Toivo Salmi, Jukka Westermarck, Klaus Elenius ja Krister Wennerberg puhuivat Turun Syöpätutkijat Ry:n symposiumissa. Tilaisuudessa luennoi myös Peter Boström.

​Suomi tarvitsee kansallisen syöpäkeskusohjelman ja Turku syöpäkeskuksen. Tätä mieltä on Turun yliopiston biotekniikan keskuksen tutkimusjohtaja Jukka Westermarck, joka oli yksi symposiumin puhujista. Westermarckin mukaan syöpäkeskuksessa tehtäisiin kliinistä tutkimusta, perustutkimusta sekä kliinisiä kokeita. Lisäksi keskus tarjoaisi lääkäreille mahdollisuuden tehdä tutkimusta ja toisin päin.

– Syöpäkeskus mahdollistaisi potilaiden paremman hoidon sekä lisäisi tutkimuksen ja hoidon laatua. Tällä hetkellä tutkimustulosten hyödyntäminen hoitotyössä ei toimi tarpeeksi hyvin, Westermarck totesi.

Turkulainen syöpätutkimus on kansallisesti ja kansainvälisesti mitattuna erittäin korkeatasoista. Viime vuonna molemmat Syöpäsäätiön suurstipendit myönnettiin Turun yliopiston syöpätutkijoille: syöpäsolujen viestintämekanismeja tutkivalle Klaus Eleniukselle ja rintasyövän etäpesäkkeiden muodostumiseen vaikuttavan lääkehoidon taustaa selvittävälle Johanna Ivaskalle. Elenius oli yksi Turun Syöpätutkijat Ry:n symposiumin key note -puhujista.

Turun Syöpätutkijat Ry (Turku Cancer Research Society) on Turun yliopistossa työskentelevien syöpätutkijoiden perustama yhdistys, joka täyttää kuluvana vuonna 25 vuotta. Yhdistys pyrkii edistämään Turussa tehtävää syöpätutkimusta tarjoamalla jäsenistölleen foorumin, jossa kokoontua, verkostoitua ja keskustella.

>> Lue Aurorasta syöpätutkimusta käsittelevä Vastustajana evoluution huippu -artikkeli

Teksti ja kuva: Jenni Valta


Tilaa uutiskirje
Seuraa uutisia (RSS)

 

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 30.10.2014 15:55 ,  Päivitetty 31.10.2014 10:05

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto