Turun keskustalle kunnianhimoinen visio professori Wileniuksen johdolla

Kaupungin keskustan kehittäminen on Turun kärkihankkeita. Kaupunginhallituksen asettaman monialaisen visiotyöryhmän tuotos julkaistiin 14.8. Työryhmää johti tulevaisuudentutkimuksen professori Markku Wilenius Turun yliopistosta. Työn tukena ovat olleet kaikille avoimet Turku Future Forum -tilaisuudet. Visioryhmän ajatuksia on kehittänyt visuaaliseen hahmoon arkkitehti Eero Lundén toimistoineen.

Visioryhmän mukaan Turun on mahdollista nousta globaalisti merkittäväksi kaupungiksi, jonka poikkeuksellinen saaristomaisuus ja kehittynyt infrastruktuuri luovat edellytykset viihtyisälle asumiselle ja elinvoimaiselle taloudelle ja kulttuurille.

Vision mukaan Turun kaupallinen keskusta laajenee, vanhastakaupungista kuoriutuu eurooppalainen kohtaamisten keidas, ja Aurajoen ilta-aurinkoon avautuva itäranta toimii elävänä alustana kulttuurin, ravintoloiden ja työnteon uudenlaiselle yhdistelmälle.

>> Video: Turun kaupungin keskustavisio

>> Uutinen ja kuvia visiosta Turun kaupungin sivuilla

>> Professori Markku Wilenius Turun keskustan visiotyöryhmän puheenjohtajaksi (20.9.2016)

TK