Yliopisto avasi monipuolisen kuvakokoelman historiansa viideltä ensimmäiseltä vuosikymmeneltä
Yliopiston Phoenix-päärakennus kuvattuna kesällä 1922

​Yliopiston arkisto on vienyt mediapankkiin noin 6 000 valokuvaa. Näistä kirjautumattomalle käyttäjälle selattavissa on noin 1 300. Kuvia löytyy 1920-luvulta 1960-luvulle. Ne kertovat yliopiston opetuksesta ja tutkimuksesta, akateemisista juhlista, henkilöistä, rakennuksista, esineistöstä ja kampusalueesta. Kuvat ovat selattavissa osoitteessa https://mediabank.utu.fi

– Kaikkiaan kuvia on laajasti niin yliopiston arjesta kuin juhlastakin. Kiinnostusta herättävät varmasti esimerkiksi kuvat vanhasta, jo puretusta yliopiston Phoenix-päärakennuksesta tai ensimmäisestä promootiosta vuodelta 1927, asiakirjahallintopäällikkö Hanna Knuuti kertoo.

Kuka vain voi selata yleiseen mediapankkiin vietyjä kuvia ja käyttää niitä mediapankissa kerrottujen käyttöehtojen mukaan.

– Kaikki mediapankissa olevat arkistokuvat on tarkoitettu tutkimus- ja opetuskäyttöön, kuten julkaisujen kuvitukseen tai opetusmateriaaliksi. Niitä voi hyödyntää myös viestittäessä yliopistomme toiminnasta, Knuuti sanoo.

Yliopiston viestintä tulee jakamaan mediapankin kautta kampus- ja henkilökuvia medialle ja muille yhteistyökumppaneille. Yliopiston tutkijoiden käyttöön samalle alustalle viedään lisäksi historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen arkiston (HKT-arkisto) valokuvia, tekstejä ja ääninauhoja.

>> Turun yliopiston mediapankki

Teksti: Jussi Matikainen