Turun yliopisto julkaisee professoriluennot podcasteina
​Ensimmäisessa prodcastissa poliittisen historian professori Louis Clerc (kesk.) kertoo kansainvälisten suhteiden tutkimuksesta. Seuraavaksi podcastvuoron saavat neurokirurgian professori Jaakko Rinne (vas.) ja tilastotieteen professori Kari Auranen.
​Professoriluennot on tallennettu viime syyskuusta alkaen. Nyt yliopisto ryhtyy julkaisemaan kerran viikossa yhden luennon. Sarjan avaa poliittisen historian professori Louis Clerc, jonka aiheena oli Kleio anarkiassa –  Näkökulmia kansainvälisten suhteiden ja ulkopolitiikan historiantutkimukseen.

– Samalla kun kansainvälisten suhteiden historia on laajentanut tarkastelunsa muihinkin kuin vain valtiollisiin toimijoihin, se on kiinnittänyt huomionsa politiikan lisäksi muun muassa kulttuuriin, eri toimijoiden mielikuviin ja psykologiseen ympäristöön sekä myös talouteen. Historioitsija pyrkii ymmärtämään poliittisia, sosiaalisia ja kulttuurisia olosuhteita sekä tunnetiloja, joissa menneisyyden ihmiset ovat toimineet. Refleksinomainen halu ymmärtää ilmiöitä ja tapahtumia laajasti ja oikeissa asiayhteyksissään, niin menneisyydessä kuin nykyajassakin, on tietynlainen tapa suhtautua maailmaan, Clerc toteaa podcastissa.

Professoriluentojen podcastit löytyvät yliopiston nettisivuilta osoitteesta www.utu.fi/professoriluennot.

Professoriluennot ovat kaikille avoimia tilaisuuksia, joissa 2–4 eri alan professoria pitää kukin 15 minuutin yleiskielisen esityksen. Professoriluentoja pidetään keskiviikkoisin noin kerran kuukaudessa. Tarkemmat  ajankohdat sekä tiedot luennoivista professoreista ja heidän luentojensa otsikot löytyvät yliopiston kalenterista www.utu.fi/tapahtumat.

Erja Hyytiäinen
Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 9.2.2018 13:15 ,  Päivitetty 9.2.2018 13:18

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto