Turun yliopisto sai järjestettäväkseen suuren kansainvälisen evoluutiobiologian kongressin

​Kahden vuoden välein Euroopassa järjestettävä European Society for Evolutionary Biology -kongressi on yksi evoluutiobiologian alan suurimpia kongresseja 1400–1700 osallistujallaan. Turussa 2019 pidettävän kongressin järjestää Turun yliopiston biologian laitos.

– Saimme kongressin Turkuun täällä olevan aktiivisen evoluutiobiologian yhteisön sekä hyväksi katsotun kongressipaikan ansiosta. Kongressi tuo yli 1400 evoluutiobiologia kymmenistä eri maista tutustumaan Turkuun ja Turun yliopistoon, kertoo kongressin isäntänä toimiva akatemiaprofessori Craig Primmer.

Turun kaupungin kongressipäällikkö Sari Ruusumo avusti Turun yliopiston tutkijoita hakuprosessissa kun kisaa käytiin Prahaa ja Barcelonaa vastaan. Kongressipäällikkö Ruusumo iloitsee kongressin saamisesta Turkuun.

– Kongressikohteena Turku on edukseen käveltävän kokoisena, vihreänä ja viihtyisänä kaupunkina, minkä lisäksi Logomon tilat ja teknologia vastaavat hyvin kansainvälisen suuren kongressin vaatimuksiin. Uutinen on hyvä myös Turun kaupungille, sillä 1000 hengen kongressi tuo alueelle matkailutuloa noin 1,8 miljoonaa euroa.

LR

Julkaistu 21.8.2015 9:50 ,  Päivitetty 21.8.2015 10:49