Tutustu humanistiseen tutkimukseen Hiiskuttua-verkkolehden välityksellä
Hiiskuttua-verkkolehti perustettiin vuonna 2012 kertomaan humanistisen tiedekunnan historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksella tehtävästä tutkimuksesta ja muusta toiminnasta paitsi akateemiselle yhteisölle myös sen ulkopuolelle. Kuluvan vuoden alussa Hiiskutusta tuli koko tiedekunnan yhteinen lehti. Hiiskuttua tarjoaa nyt, kun mukana on myös kieli- ja käännöstieteiden laitos, entistä monipuolisemman kuvan siitä, mitä humanistit tekevät.

Tällä viikolla ilmestyneen kevätnumeron teema on aika, joka eri muodoissaan on humanistin tutkimuskohteen ytimessä. Uusi numero tarjoaa kiinnostavan kattauksen ajasta, ajallisuudesta ja ihmisen paikasta siinä monesta eri näkökulmasta. Mukana on artikkeleita muun muassa ajan kulttuuri- ja kielisidonnaisuudesta, kiireestä ja joutilaisuudesta, historiallisesta nuoruudesta, ihmisen ja jumalien ajasta, vanhasta hyvästä ja uudesta epävarmasta ajasta, vedenalaisesta ajasta sekä siitä, onko ajantaju kenties kahdeksas aistimme.

Hiiskuttua ilmestyy kaksi kertaa vuodessa: syysnumero marraskuussa ja kevätnumero huhtikuussa. Kevätnumerossa humanistista tutkimusta lähestytään jonkin teeman kautta. Teemat pureutuvat ihmiselämän keskeisiin ilmiöihin, jotka askarruttavat meitä ajasta ja paikasta riippumatta. Aikaisempien vuosien teemoja ovat olleet rakkaus, pelko ja raha.

Hiiskutun päätoimittaja on uskontotieteen professori Matti Kamppinen.

Julkaistu 25.4.2017 13:10 ,  Päivitetty 25.4.2017 13:23