Ukraina nousee vahvasti esille uusimmassa BRE-julkaisussa

BRE.jpgBaltic Rim Economies -sarjan kuudes numero julkaistiin vuoden vaihteen alla. Sarjan tavoitteena on herättää keskustelua Itämeren alueen kehityksestä, ja kirjoittajiksi on kutsuttu niin akateemisten alojen edustajia kuin muitakin asiantuntijoita.

Tuoreimmassa numerossa julkaisun päätoimittaja, professori Kari Liuhto perä lähes 100-vuotiaalta Suomelta NATO-vastausta. Hän muistuttaa Yhdysvaltain presidentti Theodore Rooseveltin sanoista, joiden mukaan päätöksenteon hetkellä parasta on valita oikein, toiseksi parasta on valita väärin ja pahinta on olla tekemättä mitään.

Presidentti Tarja Halonen puolestaan muistuttaa, että vaikka suurvalloilla saattaa olla omat konfliktinsa, Itämeren naapurustossa on tärkeää pitää keskusteluyhteys elävänä.

– Asiantuntijoiden, akateemisen maailman ja kansalaisyhteiskunnan täytyy pysyä aktiivisena ja sitoutuneena vaikka korkean tason poliittisista erimielisyyksistä johtuen virallinen yhteistyö on viilentynyt, Halonen toteaa.

Professori Kari Liuhto on julkaissut kahden kollegansa kanssa Routledgen kustantaman tuoreen teoksen The Russian Economy and Foreign Direct Investment. Teoksessa pureudutaan siihen, miten Ukrainan kriisi, Euraasian unioni sekä Kiinan kasvava kiinnostus Venäjän markkinoihin ja luonnonvaroihin on muuttanut ulkomaisia suoria investointeja niin Venäjälle kuin Venäjältä muille talousalueille. Teoksessa pohditaan myös venäläisten yhtiöiden suhteita EU:n ja USA:n toimijoihin. 

>> Koko lehden saa luettavakseen rekisteröitymällä osoitteessa www.utu.fi/pei
>> Lue lisää teoksesta The Russian Economy and Foreign Direct Investment 

Erja Hyytiäinen

 

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 30.12.2016 16:30 ,  Päivitetty 30.12.2016 16:37

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto